Poängställning efter avd. 5:  
   
1.  Josefin Landgren 31 p
2.  Andreas Tapia Dalbark   29 p
3.  Josephine Kelly 16 p
4.  Josephine Chini 12 p
5.  Elliot Öhgren 9 p
5.  Rebecca Prag Bronett      9 p
5.  Daniel Wirenstål               9 p
5.  Nathalie Johnsson             9 p
5.  Silja Stören 9 p
   
   
 
Resultat lopp för lopp:
Avd Datum Bana Ryttare/häst
1 29 april Täby Andreas Tapia Dalbark-Eliot
2 12 maj Jägersro Andréa Ekholm-Lions Prospect
3 20 maj Täby Josefin Landgren-Young Prince
4 24 maj Jägersro Josefin Landgren-Pulverize
5 13 juni Strömsholm Josephine Kelly-Too Frisky
6 5 juli Göteborg Galopp  
7 24 juli Göteborg Galopp  
8 4 aug Täby  
9 30 aug Göteborg Galopp  
10 2 sept Jägersro   
11 9 sept Täby  
12 11 sept Jägersro  
13 7 okt Täby   
14 1 nov Jägersro   
15 5 dec Täby - FINAL  
 

Gonzague Cottreau från Frankrike vinner Longines World Fegentri Championship på hästen Magic Cloud. Tvåa norrmannen Philip Scott Sönsteby på Darjeeling. Foto: Stefan Olsson.

 

 

På segerpallen Gonzague Cottreau med tränare/ägare Lena Natt och Dag och Peter Lundberg flankerade av ARK:s ordf Hans Engblom och prisdonator Jesko von Koenigsegg. Foto: S. O. 

Täby 17 juni: Josephine Kelly satte fart på tillställ-ningen från start i sadeln på Runforaward men orkade inte fullfölja utan blev fjärdeplacerad. I stället avancerade Maria Nilsson från en placering som näst sist till ledning på upploppet och vann säkert med två längder på hästen Zamway. Det var hennes första årsseger och femte totalt. Tvåa kom Elin Rödjare på 17-oddsaren Moulis, som gick med elva kg övervikt. Tredjeplacerad var Therese Karlsson som också red en parentesviktad häst, Laelia.

 

Jägersro 15 juni: Josefin Landgren ledde större delen av måndagens amatörlopp på Valley of Thunder. Men i slutsvängen fick Kate Alvesparr upp farten på Poppapp och inte bara tog in på ledaren utan också gick förbi i god tid före mål. Tidigare hade Kate Alvesparr fyra andra-platser på tio ritter och nu kom alltså första segern i elfte ritten. Segermarginalen skrevs till en och en halv längd. Tredjeplacerad blev Martina Hallenheim på Hoshi.

Norge/Övrevoll

Amatörloppet den 11 juni vanns av Silja Stören på Red Hearts efter ledning från start till mål.

Det blev norsk hemmaseger även i sprintloppet över 900 m rak bana den 18 juni då Sabine Langvad  på Calcaterre var  bäst i slutstriden före en trio svenska ekipage. Tvåa blev Karolin Pettersson på favoriten Sir Silk och trea William Segovia på Forray.

Den norska amatörryttarklubben NoARK arrangerar två löpningar i Longines World Fegentri  Cham-pionship nu på torsdag. Det blir åtta ekipage i de manliga ryttarnas löpning inklusive Andreas Tapia Dalbark och extraryttaren Elliot Öhgren. Tolv hästar har start-anmälts till ryttarinnornas lopp och världscupledaren Josephine Chini sitter på en av dem. 

Josephine Chini vann

Det är tätt mellan givarna för rytta-rinnorna i Longines World Fegentri Championship. I går red  Josephine Chini i Prag på den tjeckiska Derby-dagen. I sadeln på I Want Dance tog hon sin tredje världscupseger för året i ett startfält på nio. Tvåa kom irländskan Sheila Ahern och tyskan Michelle Blumenauer var trea. Det betyder 20 nya friska poäng och 82 totalt. Tvåa i rankinglistan ligger Sheila Ahern med 52 p. Efter Övre-voll den 25 juni blir det fortsättning i Budapest den 5 juli.

4.062 åskådare på Strömsholm

Den officiella publiksiffran för årets Strömsholmstävlingar blev 4.062. Bortsett från Nationaldagsgaloppen på Gärdet som tävlar i en annan division torde detta vara den högsta publiksiffran i Sverige sedan Derby-dagen på Jägersro år 2009 då 4.216 personer räknades in. 

Danmark

Det nya ryttarlöftet Malin Holmberg fortsätter att imponera. Hon har nu tagit fem segrar och två andra-platser på nio ritter sedan sin debut den 8 maj. Hon vann på Mr Cee Lo i Århus den 7 juni och fortsatte av bara farten med en ny seger på Klampenborg den 13 juni. Då tog hon sin karriärs största seger i HKH Prinsesesse Benediktes Aerespraemie på hästen Hovsa. Tvåa kom Lisa Lindbjerg, också en ny lovande dansk ryttarförmåga, som red Julia Presits häst Petite Fleur.
Seger nr 5 för Malin Holmberg kom i Århus den 21 juni då hon vann på hästen Bacchus.
En annan ryttarinna med flyt just nu är Sabina Gammelgård. Hon tog sin fjärde årsseger i Ålborg den 12 juni på hästen Autumn Leaves.