Jägersro 24 maj: 23-åriga Josefin Landgren rider med stort självförtroende just nu.  I onsdags vann hon på Täby med Young Prince efter ledning från start till mål. Nu av-vaktade hon i kön med favoriten Pulverize och ökade farten mot slutet av sista bortre långsidan. Vid upploppets början hade hon kopplat greppet och försvann i väg till seger med fem längder. Tredje årssegern i Sverige och dessutom en årsseger i Oman. Hon klev nu upp som ledare inte bara i Börjes Champion ARK Cup utan också i den nationella amatörryttarligan. Nathalie Johnsson på Magic Runner och Philip Scott på Bosun´s Whistle höll sina trioplaceringar i stort sett hela loppet igenom. 

 

Ny ARK-medlem: Therese Laler Fredriksson.

 

Tre på linje i Novishäcklöpningen

Göteborg Galopp 22 maj: Ledande Henrik Engblom på debutanten Too Frisky fick ett felsprång på sista hindret, kom i obalans och och föll av. I stället blev det stenhårt i mål mellan tre hästar som alla hade samma tid. Vann gjorde Niklas Lovén på Fine Humour med nos före Christopher Roberts på Email som i sin tur var huvudet före Anna Pilroth på dansktränade Ali Hope. Det var fjärde årssegern efter fem löpningar för Niklas Lovén, är striden om hinderchampionatet därmed redan avgjord?

Ett snäpp upp för Mimmi Jarl

Mimmi Jarl (22), butiksbiträde till vardags, blev nyligen invald som ledamot i ARK:s styrelse. Nu är hon aktuell som ungdomsrepresentant i Svensk Galopps styrelse.

 

Hindersporten lever fortfarande

Inte oväntat blev det bakläxa för Svensk Galopps styrelse i frågan om hindersportens framtid vid årsmötet i lördags. Styrelsen ville som bekant att hindersporten - och därmed även Strömsholmsgaloppen - ska avvecklas efter 2017 års säsong. De 35 fullmäktigeledamöterna ansåg att besluts-underlaget inte var tilltäckligt utan frågan återförvisades till styrelsen för att utreda möjligheterna att anlägga   hinderbanor på nya huvudstadsbanan Bro Park.

 

Göteborg Galopp 22 maj: Nionde upplagan av loppet om vandringspriset Silversporren vanns av nyblivna styrelseledamoten i ARK Nathalie Johnsson på Hidden Joy. Det var hennes andra ryttarseger för året. Seger-hästen tränas av amatörryttar/tränarkollegan Mikaela Jahreskog som tog två tränarsegrar på den västsvenska galoppremiären. Andraplacerad slagen med en halv längd kom Kim Stern på Mexican Checkpoint och trea var Daniel Wirenstål på Cool Kenny

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej