Inställt på Jägersro pga snöoväder

Svensk Galopp tvingades i ett sent skede att ställa in tävlingsdagen på Jägersro i går pga allt snöblandat regn som kommit. Banan ansågs inte vara i tävlingsbart skick. 

 

Givande höstmöte

Tack Josephine Chini och Fredrik Janetzky för att ni bidrog till ett informativt och givande ARK-möte i tors-dags. De båda ryttarna berättade om sina karriärer inom galoppen, från sina första kontakter med galoppsporten fram till i dag. 

Josephine Chini avslöjade att hon inte alls ville rida löp och att hon utan vetskap startanmäldes av Alex McLarensom hon då hade träningsridit för i ett par år. Efter ett tag blev hon lärling hos McLaren.

När jag ser tillbaka ångrar jag att jag inte red fler löp som amatör och hade fått större erfarenhet innan jag blev lärling, säger hon. Mitt råd är att inte ha för brått.

Hon var även lärling i Storbritannien i ett halvt år och vann ett lopp där innan hon fullföljde sin lärlingstid hos Olle Stenström. Hon red som jockey t.o.m. år 2009 och arbetade sedan i olika stallar ”worldwide” innan hon fick 

en allvarlig knäskada. Läkarens bedömning var att hon inte skulle kunna rida igen. 

Nu är hon tillbaka och det med besked. Förhoppnings-vis kröner hon sin ryttarkarriär med att vinna Longines World Fegentri Championship. Det vet vi efter final-löpningen i Mauritius den 6 december. 

 

Fredrik Janetzky ledande lärling

Fredrik Janetzky började på ridskola och kom i kontakt med galoppen som Prao-elev hos Tommy GustafssonHan fick också mycket hjälp av Pawel Gajda. Det tog ett par år innan han red sin första löpning men sedan vann han i sin andra ritt. Efter skolans slut jobbade han i ett halvt år som arbetsryttare ”down under” i Melbourne. Efter hemkomsten vägde han närmare 65 kg att jämföra med att han i dag kan rida 55 kg! 

Året som Fegentriryttare var oerhört utvecklandesäger han även om de stora framgångarna uteblev.

Det har gått desto bättre som lärling. Tvåa i nationella lärlingslistan 2014 och blivande champion i år.

Varken Fredrik Janetzky eller Josephine Chini har fått något gratis utan har lyckats tack vare vilja och ambition.

 

Terrorattack i Paris störde Fegentrimöte

Styrelsen för det internationella amatörryttarförbundet Fegentri skulle ha sammanträtt i Paris förra lördagen. På grund av terrordåden kunde inte samtliga ledamöter ta sig dit. Vissa saker kunde ändå diskuteras och styrelsen ska ha ett fortsatt telefonmöte i dag.



Den danska galoppsäsongen avslutades i lördags med fyra löpningar på Jydsk Vaeddelöbsbane i Århus. Samt-liga lopp vanns av proffsryttare. Segerrikast av amatör-ryttarna är återigen Lea Olsen.


Philip Scott Sönsteby vann proffslopp

Övrevoll 20 novemberPhilip Scott Sönsteby red inte i fredagens  amatörlopp men hade däremot två ritter i proffslöpningarna och vann på Iamundercover. Amatör-löpningen vanns av Nora Hagelund Holm på Sophie´s Love närmast före Sabine Langvad på Angie´s Nap. Endasvenska ryttaren var Erika Edvardsson som tog en ny tredjeplats på Schoolgirl.



Mer från ARK:s Höstmöte

Vid ARK:s Höstmöte den 19 november fastställdes med-lemsavgiften för nästa år till oförändrad 300 kr. Som ny medlem invaldes Pelle FylkingFrågan om rekrytering av amatörryttare diskuterades och ställdes frågan vilken roll ARK har jämfört med det ansvar som måste ligga på Svensk Galopp att marknadsföra sporten.




Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej