Josephine Chini vinner Silverhästen

ARK-ordf Hans Engblom med Silverhästen som Josephine Chini vinner på Top Scene ägd av Caroline Thomson. Foto: Stefan O.

Täby 18 oktober: Vandringspriset Silverhästen instiftades 1979 av Galoppsportens Ryttarinneförening. 2014 vanns loppet av irländaren Gabi Bourke på Top Scene och det blev repris på så sätt att Top Scene vann igen. Denna gång riden av Josephine Chini.

Loppet var utskrivet som sweepstake och prissumman kom upp i 85 400 kr med hälften till vinnaren. Inte oväntat blev det fullt startfält med 15 hästar. 

Starten i loppet blev dock försenad i och med att blinkersförsedda Integria kom lös före start och skenade så gott som fem hela varv på Täbys dirtrackbana innan orken tröt och han kunde fångas in efter att ha löpt ungefär åtta km.  

Josephine Chini placerade Top Scene invändigt strax bakom ledarna och sköt fram till ledningen vid upploppets början. Ingen av de övriga hade krafter kvar att kunna utmana och segermarginalen blev tre längder. Tvåa kom Therese Karlsson på Agent och trea Jhannah Stolt på Charmör Dynamite.

 

 

 

Henrik Engblom tog historisk dubbel


Fighting spirit. Till höger vinnaren Henrik Engblom på Omoto Sando och t. v. Niklas Lovén på Calvados. Foto: Stefan Olsson.

 

Täby 18 oktoberHenrik Engblom tog en historisk dubbel då han vann båda hinderlöpningarna, de sista i Täby Galopps historia. 


I Ormus häcklöpning tog Omoto Sando ledningen ¾ varv kvar med ärkerivalen Calvados (Niklas Lovén) strax bakom. Calvados är normalt den bättre spurtaren av de båda och var huvudet före ett kort moment på upploppet innan Omoto Sando kontrade och vann med nos. Det var för övrigt 12-årige Omoto Sandos sjätte seger i just detta lopp. 2009 red Jan-Erik Neuroth, i övrigt har Henrik Engblom skött tygelföringen. Inget är bestämt om det blir fortsatt tävlande nästa år men tränaren Are Hyldmo är väldigt sugen på en seger till med Omoto Sando, i så fall hästens 30:e. 

Anrika steeplechasen St Eriks Pris blev en duell mellan favoriterna Moss Cloud (H Engblom) och Lady Dylan (Christopher Roberts). Liksom vid det senaste mötet vann Moss Cloud, denna gång med en längd. Vinnaren tränas av Dennis Persson som nu blir tränarchampion på hinder för åttonde året i rad. Han var för övrigt påtagligt lättad efter lördagens besked om hindersportens framtid.


Lea Olsen segrade igen


Amatörloppet på Klampenborg den 17 oktober vanns av Lea Olsen på Warp Core. Det var hennes åttonde årsseger på danska banorTvåa kom Josefin Landgren på Eesti Poeg och trea ett nytt ryttarnamn, Alessandro Guerrini, som rider på brittisk licens men bor i Skåne. Han hade ridit ett lopp tidigare. En av dagens svensktränade segrare var Ikarostech (Martin Rodriguezsom tränas av ARK-medlemmen Emma Olsson.



Steeplechase sporten är RÄDDAD på Bro Park


Det blir separata banor för häcklöp-ningar och steeplechase på Bro Park. Det beslutade Svensk Galopps fullmäktigemöte i lördags med över-väldigande majoritet, enligt uppgift blev siffrorna 34-1.   

Fullmäktigemötet beslutade också att det ska upprättas en femårig handlingsplan för hindersporten.




2 x Rikke Bonde Rohbach


Danskan Rikke Bonde Rohbach har tagit två segrar inom loppet av en vecka. Först vann hon i Aalborg den 9 oktober på Show of Faith, det var parets tredje gemensamma seger, och sedan i Århus den 16 oktober på Mary Boyle. Nu har hon sex årsseg-rar och elva totalt.


Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej