Den 9-12 september hölls Abu Dhabi International Hunting & Equestrian Exhibition. Den internationella amatörryttarfederationen Fegentri hade en utställnings-plats som Hillevi Ljungqvist hade hand om.

- Det var mycket intressant och samtidigt förvirrande. Det gällde att improvisera. Alla som var där ville visa upp sig för sponsorer och skapa bättre gemenskap inom Sheikh Mansoor Festivalen, berättar Hillevi Ljungqvist.

- Jag träffade många väldigt trevliga människor och fick se en hel del nytt. Jag var där för att representera och informera om Fegentri som många fortfarande mest för-knippar med Susanna Santesson (red:s anm: Fegentris förra generalsekreterare som avled i april). 

 

 

Täby 20 september: Det blir ett nytt möte mellan häck-hästarna Omoto Sando (Henrik Engblom) och Calvados (Niklas Lovén) i HM Drottningens Pris. De har mötts 23 gånger tidigare. Omoto Sando har vunnit vid tio till-fällen, Calvados vid sju och andra hästar vid sex. Sett till de inbördes mötena leder Omoto Sando med 16-7. Just loppet HM Drottningens Pris har Omoto Sando vunnit tre gånger och Calvados har två segrar i loppet.

 

 

Prix de l´ARK för 35:e gången

Täby 20 september: Cup-dagens amatörlöpning Prix de l ´ARK har ridits varje år sedan 1980 med undantag för år 2009. Loppet har i år prefixet BZ och hederspriset har skänkts av ARK:s förre ordförande Björn Zachrisson.  

 

Ny seger för Philip Scott Sönsteby på Delaware Park

18-årige Philip Scott Sönsteby kan se tillbaka på en fantastisk USA-tour som Fegentriryttare. Han vann två av fyra lopp, först på Penn National i fredags och sedan i måndags på Delaware Park. Dessutom tog han en tredje och en fjärde plats.

Poängmässigt förde detta upp Philip Scott Sönsteby till en delad tredje-plats i världscupen tillsammans med tjecken Jindrich Fabris. 

 

Andreas Tapia Dalbark hamnade i det slagna fältet på Delaware Park. Han tog som bäst en tredjeplats på tre ritter i USA.

Fem lopp återstår i årets världscup. Nästa löpning rids på Saint-Cloud i Paris den 25 september.

 

Longines World Fegentri Championship

1.Gonzalo Pineda Carmena/Spanien    123 p
2, Gonzaque Cottreau/Frankrike            121 p
3. Philip Scott Sönsteby/Norge                 77 p
3. Jindrich Fabris/Tjeckien                        77 p
8. Andreas Tapia Dalbark/Sverige         26 p

 

 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej