Täby 20 september: Den 35:e upplagan av Cupdagens Prix de l´ARK vanns av 19-åriga Rebecca Prag Bronett i sadeln på 10-oddsaren Unshakable Will. Loppet hade i år prefixet BZ och hederspriset, en tavla med samtliga tidigare vinnare av loppet, hade skänkts av ARK:s tidigare ordförande (1980-88) Björn Zachrisson.

BZ Prix de l ´ARK var utskriven som sweepstake med en grundprissumma på 90.000 kr. Med alla insatser steg prissumman till 127.800 med ett förstapris på hela 63.900 kr. Utan jämförelse den högst doterade amatörlöpningen i Sverige någonsin. Men så blev det också fullt startfält med 15 hästar.

Det blev hårt utgångstempo från start och ledarhästarna hade inget att säga om till slut. Två kom Sofie Hassle-borg på Bacchus the Grape och trea Jessica Jankerup på Danneman.

 

Mer publik men mindre spel på Cupdagen

Det kom 2.224 personer till Täbys Cupdag, en ökning med 18 % jämfört med året innan. Men publiken var ännu större år 2012, 2.514 personer. Som synes av grafiken finns det ingen given koppling mellan publik och spelet. Årets spelomsättning 8.581.993 kr var något mindre än i fjol. 

 

Täby 20 september: Calvados (Niklas Lovén) beseg-rade ärkerivalen Omoto Sando i häcklöpningen HM Drottningens Pris. I steeplechasen HM Konungens Pris underlättades segern för Monfalcone (Gerard Tumelty) av att Rockinger var svagare än väntat och Moss Cloud bröt ut på hinder. För båda segerhästarna var det tredje segern i respektive löpning.

        

 

Amatörlöpningen inställd

Att ett lopp ställs in händer då och då. Nu hände det med amatörloppet på Jägersro den 25 september. Bara tre hästar startanmäldes. I och för sig inget anmärkningsvärt med proppen. Möjligt-vis var det inslaget med sweepstake som avskräckte. Det skulle kosta 1.800 kr att starta i en löpning där förstapriset enligt grundprissumman var 19.000 kr, alltså lika mycket som i Prix de l´ARK med garanterat segerpris på 45.000 kr.

 

Ny ARK-medlem

Therese Karlsson

 

David Casey vann i sin sista ritt

Den irländske hinderryttaren David Casey avslutade i onsdags sin ryttar-karriär på banan Listowel. Först pullade han upp sin häst i Guinness Kerry National Chase och sedan red han hästen Long Dog till en mycket populär seger i en novishäcklöpning.

 

Även Tobias Hellgren slutar

ARK-medlemmen Amie Karlsson skriver på www.galopsport.dk om 25-årige Tobias Hellgren, även han ARK-medlem som efter viktproblem tvingas sluta sin hinderryttarkarriär. 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej