Täby 13 april: Josephine Chini red favoritspelade True Elegance i onsdagens amatörlöpning. Den stora frågan var om True Elegance skulle gå in i startboxarna. I förra startförsöket blev hästen bortvisad från start.

True Elegance visade ovilja mot startboxarna redan förra året och gjorde i stället några lyckade starter på häck med flaggstart. Nu hade nye tränaren Julian McLaren gjort ett bra jobb med startboxträningen och när True Elegance klarade startmomentet var hästen helt utan konkurrens. Efter en avvaktande inledning gick Josephine Chini upp i ledning 600 m kvar och försvann sedan i väg för att vinna med 15 längder. Handicappern svarade med att höja formtalet med sex kilo. Andreplacerad blev Kim Stern på Tea Bisquit och trea kom Angelica Berg på Attila.

 

Fransk Fegentriseger i Köln

Fransyskan Lara Le Gaey vann söndagens Fegentrilöp-ning i Köln överlägset närmast före Hana Jurankova från Ungern. Josephine Chini red andrahandsfavoriten men slutade sexa i sjuhästarsfältet. Norskan Silja Stören var sist i mål. Efter fem löpningar i årets världscup har två ryttare 46 poäng, Celina Weber från Schweiz och Hana Jurankova. Trea ligger Lara Le Leay med 43 poäng och på fjärde plats återfinns Josephine Chini med 35 poäng. Nästa löpning rids i Budapest den 1 maj. 

 

Paul Nicholls återtog ledningen

Med fyra vinnare på den skotska banan Ayr i lördags återtog Paul Nicholls ledningen i de brittiska hinder-tränarnas topplista från irländaren Willie Mullins. Han vann bl.a. Scottish Grand National med hästen Vicente riden av Sam Twiston-Davies. Segern var värd drygt 1,4 milj SEK. Hindersäsongen 2015/16 avslutas på lördag.

 

ARK:s årsmöte den 11 april inleddes med ett gästbesök av Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen. Han berättade först om sin bakgrund främst som galopp-journalist och inom TV och sedan litet om sina uppgifter som sportchef. Han medgav att vissa arbetsuppgifter han fått varit litet oväntade. Han betonade också att han inte haft möjlighet att påverka innevarande säsong i någon större utsträckning.

Svensk Galopp står inför en tuff utmaning den närmaste tiden med arrangemang som Prammsdagen på Jägersro, Täbys dubbla tävlingar på ”Tribute Day”, familjedagen på Göteborg Galopp, Nationaldagsgaloppen på Gärdet, Grand National på Strömsholm och slutligen inte minst invigningen av Bro Park, allt inom sju veckors tid.

Inför invigningen av Bro Park vädjar Dennis Madsen om frivilligkrafter för att vara värdar och ta hand om och hjälpa nya galoppbesökare. Det beräknas komma mellan 5.000 och 10.000 åskådare till Bro Park den 19 juni.

 

Inställt på Jägersro

Det skulle ha ridits en amatörlöpning på Jägersro på sön-dag, Wendes Cup avd. 1. Men löpningen upphävdes då det inte blev en enda anmälning till loppet. Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen kommenterade vid ARK:s årsmöte att han ska analysera vad som kan ha varit fel med propositionen eftersom den inte attraherade ägare och tränare att anmäla.

Årets första amatörlopp på Jägersro rids i stället den 11 maj, Börjes Champion ARK Cup avd. 2. 

 

Nytt försök för Yasmine Nilsson

Yasmine Nilsson var inbjuden att rida i HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship i Bahrain för ett par veckor sedan men fick fick stå över då det inte startanmäldes tillräckligt med hästar. Nu har hon fått en inbjudan till Toulouse i Frankrike på fredag.
 

Licenseleverna klarade inte löpningen

Fem ryttare gick ryttarlicenskursen som hölls på Solvalla förra helgen. Ingen av dem klarade löpningsprovet att springa tre kilometer på 15 minuter.

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej