Jägersro 30 november. Det går väldigt bra för de norska amatörryttarna när de rider i Sverige. Etablerade ryttare som Silja Stören, Dina Heggum och Philip Scott Sönsteby vinner med jämna mellanrum. Årets komet Ina Veronika Toverud har på kort tid tagit fyra segrar och ligger tvåa i den svenska championstriden.

Det senaste ryttarlöftet Frida Valle Skar bedömde tempot rätt i går på Queen´s Delight och vann efter upp-loppsstrid. Efter en öppning på 24,2 sek första fyra-hundringen hade täthästarna från start inte mycket att säga till om på upploppet. Tvåa kom Christoffer Wallin på A Certain Romance och sedan var det sju längder ner till trean Melissa Juneskans på Otama Obama.

Nathalie Johnsson, somfick en spare ride på femte-placerade Lomax, blev champion för tredje gången. 

Börjes Champion ARK Cup 2016

Nathalie Johnsson missar finalen

Bro Park 4 december. På söndag rids finalen i ryttar-serien Börjes Champion ARK Cup 2016. Nathalie Johnsson vann de två första avdelningarna och har haft en betryggande ledning alltsedan dess. Men det blir inte någon ritt för henne i finalloppet.

- Jag har varit erbjuden en ritt men fick tacka nej då jag inte kan få ledigt från arbetet, säger Nathalie Johnsson som arbetar i serveringen på Sturups flygplats.

På sistone har det dykt upp ett allvarligt hot mot Nathalie Johnsson i kampen om resestipendiet. Det är norskan Ina Veronika Toverud som tar hem slutsegern om hon vinner loppet på söndag. 

I finalloppet delas det ut Börjes presentkort till den segrande hästens ägare, tränare och ryttare. 

 

Mauritius. På söndag rids årets sista löpning i Longines World Fegentri Championship för ryttarinnor och åter har Josephine Chini en framträdande roll.

Ifjol blev hon champion. I år ligger hon på tredje plats inför finalen och har en liten chans att avancera till andraplatsen. Åt ledande Hana Jurankova från Ungern kan hon inte göra något. Hon har däremot en teoretisk möjlighet att besegra Lara Le Geay från Frankrike.Men för det krävs svensk seger på söndag och att fransyskan misslyckas helt. Men en tredjeplats är inte fy skam det heller!

Ytterligare två skandinaviska ryttare deltar i finalen, Silja Stören från Norge och danskan Sabine Gammelgård.

Det rids även en internationell jockeyturnering i helgen där Europa representeras av bl.a. Jamie Spencer (Irland), Ioritz Mendizabal (Spanien) och Maxime Guyon (Frankrike).

 

Ny ARK-medlem: Hannah Persson

 

Kort från ARK:s höstmöte

Vid ARK:s höstmöte på Jägersro den 20 november fast-ställdes medlemsavgiften för nästa år till oförändrad 300 kr. Styrelsen fick tillåtelse att adjungera lämplig person som ny revisor efter Jan Kökeritz som avlidit. 

 

Kommentera

Publiceras ej