Bro Park 4 december. Det var bara seger i söndagens finallopp som gällde för norskan Ina Veronika Toverud om hon skulle snuva ledande Nathalie Johnsson från slutsegern i årets Börjes Champion ARK Cup. Men hennes häst Lovemeloveme förmådde bara ta en nionde-plats och därmed kunde Nathalie Johnsson, som inte del-tog i loppet, andas ut. 

Loppet vanns av Malin Walnestedt som gjorde sin tredje ritt. Hon lät Nocture avancera utvändigt genom kurvan och hade tätkänning direkt när fältet kom in på upploppsrakan. Segern bärgades efter strid med en halv längd närmast före debutanten Linde Niklasson på Top Scene. Det var sedan samma marginal ner till tredjeplatsen som togs av Melissa Juneskans på Reglissé. Det var alltså det nya unga ryttargardet som tog trioplatserna.

 

Nu kommer den nya generationen svenska amatörryttare 

Det här året har ovanligt många svenska amatörlöpningar vunnits av danska och norska ryttare. En förklaring är helt enkelt att nyrekryteringen minskade förra året och att antalet licensierade svenska ryttare blivit färre. Ett par av de ryttarlicenskurser som Svensk Galopp planerade att hålla förra året ställdes in på grund av för få anmälningar. Det här året har intresset varit större och flera nya ryttare har redan hävdat sig med stor framgång.

 

Mauritius. Vilket storartat resultat: Josephine Chini har på två år som svensk representant vunnit Longines World Fegentri Championship Ladies 2015 och följt upp med en tredjeplats i år. 

Fransyskan Lara Le Geay inte bara vann finalloppet i årets Longines World Fegentri Championship Ladies utan passerade även ledande Hana Jurankova från Österrike i poängräkningen och blev därmed Fegentrichampion.

 
 

Kommentera

Publiceras ej