Elliot Öhgren tar sin fjärde seger

 Elliot Öhgren-Red Dakota och ägare William Segovia. Foto: EB. 

Täby 10 januari: Sverige har tunt om manliga amatör-ryttare. Därför var det extra trevligt när Elliot Öhgren vann söndagens amatörlöpning i sadeln på Red Dakota. Det var hans fjärde seger sedan debuten i oktober 2014. Kanske har vi här ett ämne för Fegentris världscup. Från start ledande Angelika Berg på Gobertier höll till tredje-platsen och Josephine Kelly på Blazing Tara spurtade starkt till andraplatsen. Segraren inledde som fyra, tog över ledningen 200 m kvar och vann med en längd.

ARK-medlemmen Iina Aho red några amatörlöpningar 2014 och deltog i ryttarkursen på British Racing School i mars. Nu är hon champion i montéridning på Åbytravet och tiondeplacerad på den nationella listan 2015. 

Så här såg det ut då Nathalie Johnsson vann EM för ryttarinnor 2015 efter två segrar i Budapest och  Bratislava.

 

Deltävling nummer två i ryttarinneserien HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championsip rids i Melbourne på Caulfield-banan den 26 januari. Sverige representeras av Nathalie Johnsson, tvåfaldig Jägersro-champion (2013-2014) och Europamästarinna 2015. Ifjol red Anna Pilroth motsvarande lopp och vann. 

 
 

Andreas Tapia Dalbark fick JK-stipendium

19-årige Andreas Tapia Dalbark (foto: Stephanie Ihlenburg) kan se till-baka på ett fantastiskt 2015. Han tog sju årssegrar, vann resestipendiet i Börjes Champion ARK Cup och har nu fått Jockeyklubbens stipendium. Just nu är han i Australien och rider ut för tränaren John Thompson på Randwick-banan i Sydney. 

 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej