Bro Park 19 juli.  Det var en märkbart lycklig Angelika Berg som vann Börjes Champion ARK Cup avd. 8. Hon red sin första löpning i november förra året just på hästen Behind The Scream som nu blev hennes första segerhäst  i 11:e ritten.

Ryttarseriens ledarinna Nathalie Johnsson satsade offen-sivt på högoddsaren Mint Chocolate som bara hade gjort en start innan. Mint Chocolate höll oväntat bra och blev fyra. Angelika Berg avvaktade länge på en femte plats och styrde sedan utvändigt på upploppet och vann efter strid med en halv längd närmast före Lucas Keane på IKC Wildcat. Trea kom Josephine Chini på Totilas.

Svenska hinderhästar åker till Tyskland

Tyskland. Det rids fem hinderlöpningar i Bad Harzburg den 23-31 juli. Flera svenska hästar har anmälts mycket tack vare det ekonomiska stöd som Svensk Galopp ställer upp med. På lördag startar Torres (Niklas Lovén) och Prince Bajaja (R. Williams) i en häcklöpning mot årets svenska Champion Hurdletvåa Nuevo Leon och Good Prince (Christopher Roberts). I söndagens Seejagd-rennen debuterar Johanna Hederström som ryttare på egna hästen Elegant Song. Niklas Lovén rider Jungleland och Force Group, som var tvåa i Hamburgs Seejagd-rennen nyligen, ska åter ridas av Mark Quinlan. Favorit är Champion Hurdlevinnaren Falconettei (Cevin Chan).

 

Glädjande stor publik på Bro Park

För de tre tävlingsdagarna i juni har Svensk Galopp inte redovisat några publiksiffror för Bro Park i Sport-systemet. Enligt uppgift kom det ungefär 8.500 personer till den officiella invigningsdagen den 19 juni.

Däremot har det redovisats glädjande höga publiksiffror för de tre tävlingsdagarna i juli; 1.041, 965 och 1.214 nu senast i tisdags. Till dessa tre tämligen ordinära tävlings-dagar har det alltså sammanlagt kommit fler besökare än till årets Derbydag på Jägersro i söndags. En relevant fråga är om det är nyhetens behag och i så fall om Bro Parks faciliteter kan förmå publiken att komma även i höst och tiden framöver? Här har Svensk Galopp en stor utmaning beträffande serveringsmöjligheterna och utnytt-jandet av läktarbyggnaden.

Derbydagens flytt från söndag e.m. till lördag kväll kan alltmer diskuteras. Till vilken nytta har ändringen gjorts? Varken publiktillströmningen eller spelomsättningen talar för att det blivit bättre. Det var ovanligt glest med publik runt ledvolten inför årets Derbyt. Nästa år rids det 100:e Derbyt. Kan vi hoppas på en återgång till söndagstävling? Om inte, kan vi åtminstone förvänta oss att tävlingsdagen startar ett par timmar tidigare och att Derbyt inte rids som sista loppet utan som typ tredje från slutet.        
Av HE

 

 

Jonna Larsson favoritvann i Oslo

Övrevoll 14 juli. Efter en resa utvändigt mitt i fältet styrde Jonna Larsson längst ut på upploppet med sin egentränade Rutalkingtome och hann upp till ledande Thea Hofossaeter på storskrällen April Fool strax före mål. Segermarginalen blev 1½ längd. Tredjeplacerad blev Silja Stören på Nandura. För skånskan Jonna Larsson var det femte ryttarsegern och andra segern som tränare.

 

Fransk Fegentriseger i Hamburg

Tyskland. Åtta ryttare från sex länder deltog i de man-liga ryttarnas Longines World Fegentri Championship i Hamburg den 9 juli. Segrade gjorde fransmannen Guilian Bertrand på hästen Ronnie Rockcake som tränas av Christian von der Recke. Det skilde drygt fyra längder ner till andreplacerade tjecken Jindrich Fabris. Till följd av flera dagars regn kunde startboxarna inte användas utan loppet startades med flaggstart.
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej