Bro Park 19 juni. Med pompa och ståt har den nya huvudstadsbanan Bro Park invigts även officiellt. Mycket folk (ingen uppgift tillgänglig) och spelmässigt en succé med en omsättning på 11.650.539 kr.

Tävlingsdagen innehöll totalt elva löpningar. Det var storlopp varvade med Female Jockey Challenge, en turnering mellan fem svenska ryttarinnor och fem från övriga världen med världsstjärnan Chantal Sutherland Kruse från USA som den mest meriterade.

Och vad händer? Det svenska laget vinner med 63 poäng mot 59. I det svenska laget ingick tre ryttarinnor som varit nationella amatörchampions på slätt – Josefin Landgren (2015), Anna Pilroth (2009) och Fanny Olsson (2012) – vilka alla tre erbjudits att representera Sverige i Fegentris världscup men som tackat nej för att i stället satsa på en professionell karriär.

Amatörlöpningar behövs. Slutsatsen blir att det stora flertalet proffsryttare inleder sin karriär som amatörer och känner sig för där, är detta verkligen något jag vill ägna mig åt. Detta sker alltså genom att rida i amatörlöpningar.

 

Josephine Chini femma på Chantilly

Frankrike.De kvinnliga Fegentriryttarnas löpning på Chantilly i går vanns av italienskan Debora Fioretti. Tvåa kom fransyskan Lara Le Gaey som därmed ut-ökade sin ledning i Longines World Fegentri Champion-ship. Josephine Chini kom på femte plats. 

Jägersro 16 juni. Efter en strykning kom bara fyra hästar till start i dagens amatörlöpning. Det blev spel mot ett mål. Favoriten Ikarostech var förkrossande överlägsen och vann med mer än 20 längder riden av William Segovia som nu tog sin 10:e seger totalt. Tvåa kom Yasmine Nilsson på Need Temptation. 

Emilie Finckenhagen tog sin andra seger

Övrevoll 18 juni. Galoppbanan bjöd på ”Hestival” i lör-dags med sex galopplöpningar. Favoritspelade Reckless riden av Emilie Finckenhagen sågs omgående i tättrion och lämnade konkurrenterna bakom sig redan i svängen. I mål skilde det 3,5 l till tvåan. Bästa svenska ryttare var   återigen nyblivna ARK-medlemmen  Karolin Pettersson som red femteplacerade Schoolgirl.

 

Ny ARK-medlem: Karolin Pettersson.

 

Stora ändringar i Svensk Galopps styrelse

Svensk Galopp höll årsmöte i lördags. Valberedningens förslag på kandidater till nya styrelseledamöter bemöttes med skepsis av vissa fullmäktigeledamöter som i stället presenterade en alternativlista. Utfallet efter sluten om-röstning får sägas ha blivit en mix.

Alla var helt eniga om att Lars Nordström skulle väljas till ordförande i SG då Hans Hansson avsagt sig omval. Sedan blev det nyval av Susanne Hamilton, Klaus Koch och Eva McLaren på två år. Bo Helander var uppe för omval och valdes på ett år (fyllnadsval). 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej