Årets svenska löpningar som ingår i amatörernas världscup – Longines World Fegentri Championship – kommer att ridas på Strömsholm den 11 juni (Gentlemen) och på Bro Park den 12 juli (Ladies).

Till dessa löpningar bjuds det in ett antal utländska ryttare. Utöver dessa utländska ryttare ges möjlighet till svenska ryttare att delta om antalet startanmälda hästar medger det. Medlemskap i ARK är ett krav. Startanmäld svensk ryttare ska vara beredd att avstå från sin ritt till förmån för utländsk ryttare om dennes häst stryks.

Enligt propositionen kommer hästarna att lottas. Hänsyn kan tas t.ex. så att inte den lättaste ryttaren lottas på hästen med högst vikt.

Tränarbonus betalas ut med 3.500 kr (2.000-1.000-500) till tränarna av de tre främst placerade hästarna med inbjudna ryttare.

Till Strömsholm har följande ryttare bjudits in, om så behövs kommer fler ryttare att bjudas in.

Ryttare/Nation Ant segr Vikt   
Jindrich Fabris/Tjeckien 15 59 kg
Guilain Bertrand/Frankrike 27 56 kg
Vinzenz Schiergen/Tyskland 54 57 kg
Ignacio Melgarejo Loring/Spanien     5 58 kg
Philip Scott Sönsteby/Norge 14 64 kg
 

Några av ryttarna är intresserade av att rida i fler löpningar. Svenska ryttare som kan komma i fråga är Daniel Wirenstål, Kim Stern och Elliot Öhgren. För mer information om ryttarna kontakta Hans Engblom, 073-646 7644.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej