Bro Park 28 september.För tredje veckan i rad blev det en nykomling som togs emot i vinnarcirkeln.Efter segrar för 15-åringarna Emma Nordin och Sofia Presits, som båda kommer från ponnygaloppen, var det dags för fält-tävlansryttaren Christoffer Wallin att presentera sig.

20-årige Christoffer Wallin på The Penny Horse, 2012 års vinnare av treåringarnas sprintuppgörelse Rosengård-löpning, var med i ledarkvartetten från start och sågs i ledarposition vid upploppets början tillsammans med Emma Nordin på Rossmos Secret. Det blev litet ta och ge in mot mål och måldomaren gav The Penny Horse segern med kort huvud. Trea blev Maria Neil på Siam och mycket hastigt spurtade debuterande Melissa Juneskans fram till en fjärdeplats på Reglissé.

 

Tre Champion Hurdle för Henrik Engblom

Övrevoll 2 oktober. Favoriten Hot Wing löste sinupp-gift i Övrevoll Champion Hurdleoch gav Henrik Eng-blom hans tredje ryttarseger i loppet. Tidigare har han ridit Omoto Sando till seger 2007 och 2014. Tvåa kom tvåfaldiga vinnaren av loppet Calvados (Niklas Lovén) och trea kom Omoto Sando (Robert Williams).

 

Ny seger för Frida Valle Skar

Övrevoll 2 oktober. Det var bara två veckor sedan som Frida Valle Skar tog sin första ryttarseger. I går var det dags igen. Från en femteplats inledningsvis avancerade hon successivt ombord på Ingvild och höll undan för starkt spurtande Nora Hagelund Holm på Eddie Riff.

 

Snart dags för SM för amatörryttare

Bro Park 16 oktober. I dag anmäls det till St Leger- och SM-dagen. Amatörryttarnas egen SM-löpning fanns inte med i det tryckta propphäftet utan har skrivits ut i efter-hand. Första gången loppet reds 1994 segrade Christer Segner på Rose Edge. Cecilia Gråberg (tidigare Cervin) har vunnit inte mindre än fem gånger; Rischioso 1997, Mr Domingo 1998, Munketh 2001 samt Roc De France 2005-2006. 


 
 

Övrevoll 2 oktober. Sjuårige El Gran Mago, vinnare av Breeders Stayer 2013, är ett hinderlöfte utöver det vanliga. Efter seger på Göteborg Galopp nyligen tog han i går andra raka segern i den norska Hekkelöpsserien åter riden av Christopher Roberts. God tvåa var häck-debutanten Varennes (Henrik Engblom) med Hat Parade (Niklas Lovén) på fjärdeplatsen.

 

46

ryttarsegrar på slätt vann 38-årige Jim Crowley på brittiska galoppbanor i september. Det är nytt brittiskt rekord för antalet segrar under en månad. Det tidigare rekordet 45 segrar delades mellan Fred Archer (juni 1884) och Sir Gordon Richards (augusti 1949). Jim Crowley är nu årets segerrikaste jockey på slätt med 159 segrar och utmanas närmast av Silvestre De Sousa som har 153 årssegrar. (Racing Post)

 

Små startfält i Storbritannien

Storbritannien. Det är inte bara i Sverige som startfälten är små i hinderlöpningar. Så är det till och med i galoppens moderland Storbritannien. I lördags reds det sju hinderlöpningar på Fontwell Park med totalt 42 hästar efter elva strykningar. Det ger ett snitt på sex hästar per löpningar. I det inledande häckloppet startade 13 hästar, sedan var det desto magrare med 4-5-4-5-3 och 8. Samma dag reds det åtta hinderlöpningar på den irländska banan Gowran Park. Där startade 103 hästar eller 12,9 per lopp.

 

Ny ARK-medlem: Melissa Juneskans

 

Kommentera

Publiceras ej