Bro Park 16 oktober.SM för Amatörryttare reds första gången år 1994. Cecilia Gråberg (tidigare Cervin) är loppets drottning med fem segrar. Ingen annan ryttare hade tagit två segrar förrän i går då Daniel Wirenstål upprepade sin seger från 2012. Då red han Linus, nu hette segervapnet Mykita. 

SM-loppet utmynnade i en stenhård strid helt värdigt en mästerskapslöpning. Josephine Chini på favoriten True Elegance skakade av sig då ledande Elin Rödjare på Eddie Shoestring vid ingången till upploppet. Men bak-ifrån kom Daniel Wirenstål på Mykita och sista 200 m in mot mål tog de två ekipagen sida vid sida. Det krävdes ett noga studium av målfotot innan Mykita offentliggjordes som segrare med nos. Trea kom Elliot Öhgren på Red Hot Chili och Eddie Shoestring höll till en fjärdeplats.

 

Danmark. Rikke Rohbach Bonde var bara en hals från att vinna samtliga tre galopplöpningar på Jydsk Vaedde-löbsbane i Århus i fredags. Hennes segerhästar var Autumn Revue och Show Of Faith, och andraplatsen tog hon på Hongkong Dragon. Alla tre hästarna reds till front direkt efter start.

- Normalt rider jag inte i front eftersom det kan vara svårt att sätta det rätta tempot, kommenterar Rikke Rohbach Bonde. Men på Autumn Revue var ridordern att ta täten, i Hongkong Dragons löpning var det ingen annan som ville ta täten så då gick jag fram och Show Of Faith är beroende av en god pace så då lät jag henne gå.

Efter fredagens segrar har Rikke Rohbach Bonde tagit fem årssegrar och har totalt 16 segrar. Dessutom har hon tagit totalt omkring 15 montésegrar och hon har även vunnit sulkylopp.  

- Min far är travtränare så jag började med att köra hans hästar i amatörlopp.Men numera sitter jag mest i sadeln.

 

Första segern för Nicole Marsing

Klampenborg 15 oktober. Nicole Marsing på Vejovis avancerade i kurvan och övertog ledningen vid upp-loppets början. Långt utvändigt spurtade Ina Veronika Toverud på Houdinithemagician men hade ¾ längd fram till vinnaren då mål passerades. Bästa svenska ryttare var tredjeplacerade Yasmine  Nilsson på kraftfullt spurtande Van Ruymbeke. För Nicole Marsing var det hennes första seger på tre ritter.

 

Philip Scott Sönsteby vann proffslopp

Övrevoll 12 oktober. Det reds ingen amatörlöpning men det hindrade inte Philip Scott Sönsteby från att ta en meriterande seger på svensktränade Backcountry i ett proffslopp. Fem starter tillsammans har gett tre segrar och två andraplatser!

 

Kommentera

Publiceras ej