Bro Park 25 oktober. Norskan Ina Veronika Toverud har ett imponerande resultat i Sverige. På sex ritter har hon på kort tid tagit tre segrar, en andra, en tredje och en fjärde plats. Hon har avancerat till femte plats i kampen om årets ryttarchampionat. Fortsätter hon på samma sätt ser hon ut att kunna utmana Nathalie Johnsson.

Det reds två amatörlöpningar i tisdags på Bro Park. Först ut var sex arabgaloppörer. Något oväntat segrade spanske gästryttaren Marcos Carmena Garcia på W Catchcash. Tvåa kom Josephine Chini på favoriten Ghallab som var ute efter sin tredje raka segern i just detta lopp.

I loppet med tio fullblodshästar tog Diana Svensson ledningen på Awesome Delight och höll sedan till tredje- platsen. Ina Veronika Toverud på segraren Tomhid och Melissa Juneskans på måltvåan Reglissé avvaktade båda långt bak i fältet och hade långt fram till ledaren i svängen men spurtade bäst och var främst i mål. 

 

Hinderdramatik på Blommeröd

Blommeröd 24 oktober. Niklas Lovén såg ut att gå mot en säker seger på Moss Cloud i steeplechasen St Eriks Pris. Men Moss Cloud bröt ut vid sista hindret och förde med sig Force Group (Henrik Engblom) som hoppade genom infångaren. Segern gick till Daniel Wirenstål på Jungleland. Sedan blev det dubbelt norskt genom stall- kamraterna Well Fitted (Kevin Parkin) och Monfalcone (Christopher Roberts). Årets två tävlingsdagar på Blommeröd har visat att banan är ett fullgott komplement så länge det saknas hinderbanor på Bro Park. 

 
 

ARK:s Höstmöte på Jägersro

I år verkar det glädjande nog finnas ett så pass stort intressse bland medlemmarna i Skåne att styrelsen inom kort kommer att kalla till Höstmöte på Jägersro söndagen den 20 november preliminärt kl. 11.00.

Josephine Chini trea i Österrike

Hemmaryttaren Hana Jurankova vann onsdagens Fegentrillopp på banan Magna Racino i Österrike och har därmed säkrat slutsegern i årets Longines World Fegentri Championship. Josephine Chini kom trea och har en teoretisk chans att bli slutlig tvåa. Silja Stören var tvåa. 

 

Kommentera

Publiceras ej