Det rids en hel del amatörlöpningar runt om i Skandinavien just nu.

Nu på söndag rids Börjes Champion ARK Cup avd. 9 på Göte-borg Galopp med åtta deltagare. Ryttarseriens ledare Jessica Wadst rider favoriten Clauses Angora.

Det tävlas om vandringspriset Britta Strokirk Memorial på Bro Park på onsdag. En tidigare vinnare av loppet har chansen att vinna på nytt, Elin Rödjare som vann 2015 på Moulis. Nu rider hon Insidious. Nio hästar har startanmälts.

Det rids två amatörlopp på Övrevoll på torsdag. Tre svenska ryttare reser dit, bland annat Kim Stern som ska försöka ta tredje raka segern med sin Dudhsagar.

Ser man litet mer framåt rids Börjes Champion ARK Cup avd. 10 på Jägersro den 30 augusti och på den norska Derbydagen den 27 augusti rids Ladies Cup som sweepstake + 60.000 kr.

Elliot Öhgren ska rida en Fegentrilöpning i Ostende i Belgien den 28 augusti. Elin Rödjare och de kvinnliga Fegentriryttarna tävlar i Baden-Baden i Tyskland den 26 augusti. Hon är inte inbjuden till damernas Fegentrilopp i Ostende men reser dit ändå och hoppas på att få en ritt i en vanlig amatörlöpning.  

Sist i denna kavalkad ska nämnas att Julia Presits rider en löpning i HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship i Warszawa nu på söndag. För Norge rider Emilie Finckenhagen

 
 

Nästan helsvenskt på Övrevoll

Övrevoll 17 augusti.Det var nästan helsvenskt då favorit-spelade Martini vann amatörloppet. Svensk ägare, svensk upp-födare, svensk tränare och svensk ryttare, MEN ridande Emma Körner har norsk ryttarlicens.

Martini, ägd/tränad av Tobias Hellgren, låg näst sist då start-fältet svängde in på upploppetsrakan. En stark sen spurt förde fram Martini till front i god tid före mål. Tvåa blev från start ledande Willa Synöve M. Schou på Asaks Ambition. För Emma Körner var det andra årssegern och den tredje totalt. 

 

 

Italien.Årets svenska Grand National-vinnare Al Bustan gjorde i tisdags sin första start sedan Strömsholm och vann en Listed Steeplechase i Merano.

På Strömsholm var det Josef Bartos som red, nu satt Jan Faltejsek i sadeln. Nästa start för sjuåringen, som tränas i Tjeckien av Stanislav Popelka, blir antingen i Polens största steeplechase Wielka Wroclawska i Wroclaw eller i Gr 1-Gran Premio Merano i Merano. 

 

 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej