För andra söndagen i rad har tävlingarna på Bro Park ställts in. Och det i ett mycket sent skede båda dagarna. Det är, för att tala i klartext, oanständigt sent då besked om inställda tävlingar lämnas först vid 10.30-tiden.

Speciellt som det i går lämnades följande information inför dagens tävlingar: ” DT-banan har under lördagen stabiliserat sig ytterligare. Banan saknar fortfarande bärighet på vissa partier och vi kommer att fortsätta preparera banan under natten mot söndagen. Väderprognosen för det närmaste dygnet är tyvärr inte till vår fördel då det ska förbli plusgrader, ev ner mot noll.”

Med en sådan osäker prognos borde man ju kunna förvänta sig att veterinär, provryttare med flera finns på banan så tidigt att besked kan lämnas vid niotiden. 

Med ett besked först vid 10.30-tiden har det satts igång en massa rörelser; regionalt tränade hästar har börjat att transporteras in till banan; funktionärer, restaurangpersonal, totopersonal, hästägare, spelare och annan publik har börjat göra sig i ordning eller kanske redan satt sig i sina bilar.

Jag skulle helst inte vilja uttala orden, men är det så att det vilar en förbannelse över Bro Park-bygget?                              Av HE

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Qatar. Det blir en finallöpning, inte två, för de manliga ryttarna i Longines World Fegentri Championship på fredag. Resultatet i finalloppet blir direkt avgörande för medaljfördelningen.  

Poängskalan är 20-12-8-6-4-2 till de sex främst placerade ryttarna och 1 p till övriga. Ledande fransmannen Thomas Guineheux har 163 poäng mot 150 poäng för spanjoren Pablo Laborde. Båda har alltså chans att vinna championatet. 

För svenskt vidkommande är kampen om bronsmedaljen det mest intressanta. Vinzenz Schiergen från Tyskland har 72 poäng, Elliot Öhgren 71 poäng och italienaren Andrea Besana har 67 poäng. Det handlar alltså om små marginaler.  

Christopher Roberts är den svensk som senast har vunnit en medalj i de manliga ryttarnas mästerskap. År 2011 vann han deltiteln som bäste hinderryttare och blev tvåa sammanlagt (slätt + hinder) och 2012 kom han på tredje plats sammanlagt
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej