Bro Park 24 juli. Louise Pettersson tog hem Börjes Champion ARK Cup avd. 7 i sadeln på Wyclef.
De två täthästarna från start hade inget att säga till om när det gällde. Vid upploppets början hade Nathalie Johnsson övertagit ledningen på Etasha. Wyclef bidade sin tid i kön och kom sedan utvändigt i svängen. På upploppet bröt Wyclef inåt flera spår vilket föranledde en protest som avvisades av den lokala galoppdomstolen. Louise Pettersson bötfälldes dock för det inträffade. Mycket snabbt avslutade även Tina Henriksson på Stenid som tog andraplatsen med nos före Etasha.

Mer hinder i Bad Harzburg

Tyskland. Det rids två välfyllda häcklöpningar i Bad Harzburg på torsdag, båda med svenska intressen.
I loppet för de bättre hästarna, Grosse Bad Harzburger Hürden-Trophy, med 7.200 euro till vinnaren rider Niklas Lovén topp-viktade Calvados (73 kg) som möter bl.a. Christopher Roberts på Painters Easel (69 kg).
I häcklöpningen för maidenhästar har Christopher Roberts fått en ritt på Min Alemarat tränad av Christian von der Recke och
Niklas Lovén rider hästen Isi åt  tränare D. Smith.
Meetinget i Bad Harzburg avslutas på söndag med en ny See-jagdrennen till vilken ingen svensktränad häst har anmälts.
 
Ritten regnade bort

USA. Ett kraftigt regn på Delaware Park i går gjorde att underlaget flyttades från gräs till dirttrack i samtliga löpningar med påföljd att åtskilliga hästar ströks.
Endast fem av tio startanmälda hästar kom till start i Fegentrilöpningen så Elliot Öhgren var en av dem som blev utan ritt. Loppet vanns av Andrea Besana från Italien och tvåa kom spanjoren Pablo Laborde.

Ålborg 24 juli. 
Det blev en något oväntad men väldigt klar vinnare av Dansk Mesterskab för kvindelige ryttere genom 27-åriga Lise Ullerup Hansen. På tre ritter tog hon två segrar och en tredjeplats med i tur och ordning Tamarind Hill, First Aid och Chelsea Mick.
Försäljningsassistenten Lise Ullerud Hansen är ganska ny som amatörryttare och har en större bakgrund inom travet. Hon red sin första löpning för tio månader sedan just på Tamarind Hill, som hon också tog sin första seger med. Hon har nu ridit elva löpningar och i samtliga fall på hästar tränade av amatörtränaren Helle Frydensberg.
Mästerskapets tredje löpning vanns av förra årets DM-vinnare Amanda Harbjerg på The Other Lady som genom segern säkrade en andraplats i årets mästerskap. På tredje plats i mästerskapet kom Sara Slot.

 
 

USA. Elliot Öhgren tog en efterlängtad seger på söndagen, hans första i Longines World Fegentri Championship.
Det skedde på banan Laurel Park i en löpning för treåriga och äldre maidenhästar. Tolv hästar startade. Elliot Öhgren red hästen Buddly Buddy som tidigare varit tvåa som bäst på åtta starter. Det var hårt i mål: head-neck-nose. Spanjoren Pablo Laborde kom tvåa och trea var en ickenominerad hemmaryttare. I dag måndag rider Fegentriryttarna på Delaware Park. 

 
 
 

Julia Presits trea på Duindigt 

 

 

Nederländerna. Julia Presits blev trea i söndagens HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship på banan Duindigt.
Julia Presits red spelfavoriten Raya C som hade vunnit på Duindigt i sin senaste start över den aktuella distansen 1800 m. Ekipaget ledde från start till en bit in på upploppet. Segern gick till Nadia Burger från Schweiz.

Två svensktränade hästar startade i loppet. Al Murjaan (Virginia Drexler, förra årets Fegentriryttarinna från Ungern) låg tvåa ett tag men vek ner sig. Ishraaq (norskan Emilie Finckenhagen) hade aldrig med utgången att göra. 

 

SEGER för Christopher Roberts

Tyskland. Söndagens Seejagdrennen i Bad Harzburg vanns efter en stark ryttarinsats av Christopher Roberts på hästen Truckers Glory, ägd och tränad av Anders Herlin. Segern var värd 3.466 euro. I fredags var Christopher Roberts tvåa med Painters Easel i en häcklöpning och i lördags, i häftigt regn, femma med Lindenthaler i en steepechase. 

 

 

Tyskland. De kvinnliga Fegentriryttarna red en löpning i Bad Harzburg på söndagen.
Elin Rödjare hade all otur då sadeln gled och hon föll av. Hon fördes till sjukhus för observation och kunde på kvällen meddela att hon fått en kraftig hjärnskakning och är mörbultad. Om allt vill sig väl återvänder hon till Sverige i dag måndag. Loppet vanns av belgiskan Sara Vermeersch som tog sin sjätte Fegentriseger för året och nu tagit en klar ledning med 149 poäng. Norskan Nora Hagelund Holm, som var fyra i loppet, har avancerat till en andraplats med 106 poäng.

 

Inställt efter startboxolycka

Storbritannien. Efter tre löpningar på den brittiska banan Haydock i fredags ställdes resten av löpningarna in. Anledningen var att en 60-årig man i startboxpersonalen blev överkörd av startboxarna och avled på grund av skadorna. Osökt kommer man att tänka på olyckan på Bro Park torsdagen den 25 maj då den förre tränaren Peter Lundberg skadades allvarligt då han kördes över av startboxarna. Från Svensk Galopp har det inte lämnats någon information om utredningen av vad det var som hände. 

 

 

Klampenborg 22 juli. Lea Olsen har ridit tre löpningar på Warp Core och det har blivit seger varje gång.
Inför lördagens amatörlöpning hade Lea Olsen ridit Warp Core två gånger, visserligen år 2015, vilket gett två segrar. Mot den bakgrunden och då Warp Core dessutom hade segrat tämligen nyligen var kanske vinnaroddset 38 på tian litet i överkant. Emma Markusson tog ledningen från start på favoriten Vestibule och hade ett klart grepp om händelserna tills alldeles före mål. Då angrep Lea Olsen i ytterspår med Warp Core och vann med 21⁄2 längd. På fjärde plats kom Jessica Wadst på Secret Emotion. Fyra av loppets sex ryttare hade svensk licens. Det var Lea Olsens tredje årsseger och hon är därmed med i kampen om årets danska amatörryttarchampionat. 

 
 
 

Elliot Öhgren befinner sig i USA och ska förhoppningsvis rida fyra löpningar i de manliga ryttarnas Longines World Fegentri Championship. Med start i dag fredag är det utskrivet löpningar på banorna Penn National, Laurel Park, Parx Racing och Delaware Park.

Tio hästar har startanmälts till de kvinnliga Fegentriryttarnas löpning i Bad Harzburg i Tyskland på söndag. Elin Rödjare och norskan Nora Hagelund Holm är båda uppsatta på hästar som bär bottenvikten. 

 

 

Övrevoll 20 juli. Efter tre strykningar kom elva hästar till start i kvällens amatörlöpning där det blev svensk seger genom Melissa Juneskans på Love To Love efter en ritt på väntan.
In mot upploppsrakan låg Love To Love fortfarande tredje sist men sköt sedan fram och nådde ledningen kort före mål. Tvåa, slagen med en halv längd, kom
Nora Hagelund Holm på Elusive Thought. Favoriten Razello hade som vanligt svårt att få fart på benen från start och låg sist i slutkurvan men Julia Presits lyckades få sin häst att spurta till en fjärdeplats.

Det är mindre än tio månader sedan 16-åriga Melissa Juneskans debuterade och detta var hennes fjärde seger på 25 ritter. Vid 16 tillfällen har hon varit på trioplats.

 

I sanningens namn, trav eller galopp

I ”I sanningens namn, den åttonde kriminalromanen om morden i Sandhamn av Viveca Sten, förleds man tro att
galoppen har tagit över Solvalla. En företagare har förskingrat pengar från sitt företag som konkursat. Pengarna har inte återfunnits och åklagaren börjar fundera på om företagaren har spelat bort pengarna.
Vid husrannsakan hemma hos Winnerman (obs namnet, red anm) hade det inte funnits några indikationer på spelberoende. Inga spelbongar, inga kvitton från Solvallas galopptävlingar.” 

 

 

 
 

Tyskland. Hinderryttaren Cevin Chan som tjusat publiken på Strömsholm vid flera tillfällen slutar som ryttare efter årets säsong. Han ska i stället börja en anställning på Gestüt Fährhof. Cevin Chan, som haft tysk licens, har vid sex besök på Strömsholm tagit fyra segrar, varav tre i Svenskt Grand National med Alanco (2012, 2013) och Kazzio (2016). Den fjärde segern tog han i Svenskt Champion Hurdle med Falconettei (2016).

 

Italiensk hemmaseger i Neapel

Italien. Sju ryttare från fyra länder deltog i de manliga Fegentriryttarnas slätlöpning i Neapel den 15 juli. Elliot Öhgren deltog inte. Loppet vanns av en icke-nominerad hemmaryttare. Tvåa kom fransosen Thomas Guineheux. 

 

 
 

DM for kvindelige ryttere 2017

Danmark. På måndag avgörs Dansk Mesterskab för kvinnliga ryttare med dansk licens i tre löpningar på Racing Arena i Ålborg.
13 ryttarinnor deltar, tio amatörer och tre professionella. Titelförsvarare är
Amanda Harbjer som vann samtliga tre löpningar ifjol. Även 2015 års DM-vinnare Ninna Emilie Hansen ska delta.