Bro Park 4 juli. Vilken skräll. Årets högst rankade Fegentri-ryttarinna Sara Vermeersch vann tisdagens Fegentrilopp i sadeln på fältets absolut minst spelade häst Gloria Ekotell och bidrog i hög grad till att ingen spelare hade alla rätt på V5 utan det blev utdelning på fyra rätt.

Tyvärr decimerades startfältet genom två strykningar. Ryttaren på Lucky Loke Elisabetta Marcialis från Italienuteblev pga sjukdom och trots försök gick det inte att ersätta henne vare sig med annan utländsk ryttare eller någon svensk. Sedan drog Mint Chocolate iväg ett varv runt banan på väg till startboxarna med sin ryttare Tereza Grbavcicova från Tjeckien.  

Loppet vanns alltså av belgiskan Sara Vermeersch på hästen Gloria Ekotell som på sex starter tidigare som bäst tagit en femteplats. Amerikanskan Bethany Baumgardner på Gold Mint kom tvåa. Det var hennes sjätte andraplats i årets Longines World Fegentri Championship och hon avancerade till en delad tredjeplats i rankingen. 

 
 
 
 

USA. Sverige fick en sen inbjudan att skicka en amatör-ryttare till Sheikha Fatima-loppet på Pleasanton Fair-grounds Racetrack i Kalifornien på lördag. Banan är den tredje äldsta i USA. Tina Henriksson sitter just nu på planet tillsammans med den tyska galoppskolans Kai Schirmann. För Norge deltar Thea Hofossaeter

 
 
 
 

Hektiskt för Fegentriryttarna

I måndags red de manliga Fegentriryttarna en löpning i Hamburg. Fransmannen Thomas Guineheux vann när-mast följd av hemmaryttaren Vinzenz Schiergen. Elliot Öhgren kom sexa. Nästa lopp rids i Neapel den 15 juli.

Hemmaryttaren Polett Nagy vann de kvinnliga Fegentri-ryttarnas lopp i Budapest i fredags. Hon erbjöd sig direkt att ersätta italienskan Elisabetta Marcialis på Bro Park men det föll på kostnaden för flygbiljetten. Tvåa kom Bethany Baumgardner från USA. Litet längre ner i resultatlistan som sjua av 16 deltagare återfinns Elin Rödjare. Nästa tävlingsplats för ryttarinnorna är Bad Harzburg den 23 juli.

Fransyskan Lara Le Geay vann ett lopp i Fegentri World Cuf of Nations på Maisons Laffitte i Paris i måndags. Norskan Thea Hofossaeter kom trea. 

 
 

Kommentera

Publiceras ej