USA. Elliot Öhgren tog en efterlängtad seger på söndagen, hans första i Longines World Fegentri Championship.
Det skedde på banan Laurel Park i en löpning för treåriga och äldre maidenhästar. Tolv hästar startade. Elliot Öhgren red hästen Buddly Buddy som tidigare varit tvåa som bäst på åtta starter. Det var hårt i mål: head-neck-nose. Spanjoren Pablo Laborde kom tvåa och trea var en ickenominerad hemmaryttare. I dag måndag rider Fegentriryttarna på Delaware Park. 

 
 
 

Julia Presits trea på Duindigt 

 

 

Nederländerna. Julia Presits blev trea i söndagens HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship på banan Duindigt.
Julia Presits red spelfavoriten Raya C som hade vunnit på Duindigt i sin senaste start över den aktuella distansen 1800 m. Ekipaget ledde från start till en bit in på upploppet. Segern gick till Nadia Burger från Schweiz.

Två svensktränade hästar startade i loppet. Al Murjaan (Virginia Drexler, förra årets Fegentriryttarinna från Ungern) låg tvåa ett tag men vek ner sig. Ishraaq (norskan Emilie Finckenhagen) hade aldrig med utgången att göra. 

 

SEGER för Christopher Roberts

Tyskland. Söndagens Seejagdrennen i Bad Harzburg vanns efter en stark ryttarinsats av Christopher Roberts på hästen Truckers Glory, ägd och tränad av Anders Herlin. Segern var värd 3.466 euro. I fredags var Christopher Roberts tvåa med Painters Easel i en häcklöpning och i lördags, i häftigt regn, femma med Lindenthaler i en steepechase. 

 

 

Tyskland. De kvinnliga Fegentriryttarna red en löpning i Bad Harzburg på söndagen.
Elin Rödjare hade all otur då sadeln gled och hon föll av. Hon fördes till sjukhus för observation och kunde på kvällen meddela att hon fått en kraftig hjärnskakning och är mörbultad. Om allt vill sig väl återvänder hon till Sverige i dag måndag. Loppet vanns av belgiskan Sara Vermeersch som tog sin sjätte Fegentriseger för året och nu tagit en klar ledning med 149 poäng. Norskan Nora Hagelund Holm, som var fyra i loppet, har avancerat till en andraplats med 106 poäng.

 

Inställt efter startboxolycka

Storbritannien. Efter tre löpningar på den brittiska banan Haydock i fredags ställdes resten av löpningarna in. Anledningen var att en 60-årig man i startboxpersonalen blev överkörd av startboxarna och avled på grund av skadorna. Osökt kommer man att tänka på olyckan på Bro Park torsdagen den 25 maj då den förre tränaren Peter Lundberg skadades allvarligt då han kördes över av startboxarna. Från Svensk Galopp har det inte lämnats någon information om utredningen av vad det var som hände. 

 

 

Klampenborg 22 juli. Lea Olsen har ridit tre löpningar på Warp Core och det har blivit seger varje gång.
Inför lördagens amatörlöpning hade Lea Olsen ridit Warp Core två gånger, visserligen år 2015, vilket gett två segrar. Mot den bakgrunden och då Warp Core dessutom hade segrat tämligen nyligen var kanske vinnaroddset 38 på tian litet i överkant. Emma Markusson tog ledningen från start på favoriten Vestibule och hade ett klart grepp om händelserna tills alldeles före mål. Då angrep Lea Olsen i ytterspår med Warp Core och vann med 21⁄2 längd. På fjärde plats kom Jessica Wadst på Secret Emotion. Fyra av loppets sex ryttare hade svensk licens. Det var Lea Olsens tredje årsseger och hon är därmed med i kampen om årets danska amatörryttarchampionat. 

 
 

Kommentera

Publiceras ej