Bro Park 24 juli. Louise Pettersson tog hem Börjes Champion ARK Cup avd. 7 i sadeln på Wyclef.
De två täthästarna från start hade inget att säga till om när det gällde. Vid upploppets början hade Nathalie Johnsson övertagit ledningen på Etasha. Wyclef bidade sin tid i kön och kom sedan utvändigt i svängen. På upploppet bröt Wyclef inåt flera spår vilket föranledde en protest som avvisades av den lokala galoppdomstolen. Louise Pettersson bötfälldes dock för det inträffade. Mycket snabbt avslutade även Tina Henriksson på Stenid som tog andraplatsen med nos före Etasha.

Mer hinder i Bad Harzburg

Tyskland. Det rids två välfyllda häcklöpningar i Bad Harzburg på torsdag, båda med svenska intressen.
I loppet för de bättre hästarna, Grosse Bad Harzburger Hürden-Trophy, med 7.200 euro till vinnaren rider Niklas Lovén topp-viktade Calvados (73 kg) som möter bl.a. Christopher Roberts på Painters Easel (69 kg).
I häcklöpningen för maidenhästar har Christopher Roberts fått en ritt på Min Alemarat tränad av Christian von der Recke och
Niklas Lovén rider hästen Isi åt  tränare D. Smith.
Meetinget i Bad Harzburg avslutas på söndag med en ny See-jagdrennen till vilken ingen svensktränad häst har anmälts.
 
Ritten regnade bort

USA. Ett kraftigt regn på Delaware Park i går gjorde att underlaget flyttades från gräs till dirttrack i samtliga löpningar med påföljd att åtskilliga hästar ströks.
Endast fem av tio startanmälda hästar kom till start i Fegentrilöpningen så Elliot Öhgren var en av dem som blev utan ritt. Loppet vanns av Andrea Besana från Italien och tvåa kom spanjoren Pablo Laborde.

Ålborg 24 juli. 
Det blev en något oväntad men väldigt klar vinnare av Dansk Mesterskab för kvindelige ryttere genom 27-åriga Lise Ullerup Hansen. På tre ritter tog hon två segrar och en tredjeplats med i tur och ordning Tamarind Hill, First Aid och Chelsea Mick.
Försäljningsassistenten Lise Ullerud Hansen är ganska ny som amatörryttare och har en större bakgrund inom travet. Hon red sin första löpning för tio månader sedan just på Tamarind Hill, som hon också tog sin första seger med. Hon har nu ridit elva löpningar och i samtliga fall på hästar tränade av amatörtränaren Helle Frydensberg.
Mästerskapets tredje löpning vanns av förra årets DM-vinnare Amanda Harbjerg på The Other Lady som genom segern säkrade en andraplats i årets mästerskap. På tredje plats i mästerskapet kom Sara Slot.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej