Jägersro 7 juni. Det var en betydelsefull seger för 19-åriga Jessica Wadst på Aithusa när hon besegrade Tina Henriksson på storfavoriten Svalbard i Börjes Champion ARK Cup avd. 5 i dag.

Genom segern drygade Jessica Wadst ut sin ledning i ryttarserien Börjes Champion ARK Cup. Hon gick dess-utom upp till ledning i amatörryttarnas topplista och petade ner Emma Nordin till andraplatsen. Det var också Jessica Wadsts tredje seger på tio ritter och hon har där-med i fortsättningen en viktlättnad på två kg.

Precis som vid segern för en vecka sedan tog Svalbard ledningen från start. Jessica Wadst lät Aithusa galoppera in sig i utvändigt spår. Vid ingången till upploppet hade Aithusa fått upp farten och var i fatt ledaren. Stort slagen trea var Elliot Öhgren på A Certain Romance.

 

Belgisk seger och ledning

Schweiz. Söndagens löpning i Longines World Fegentri Championship på Frauenfeld i Zürich vanns av belgiskan Sara Vermeesch som genom segern gick upp till ledning i rankinglistan.

Tvåa kom andrarankade Elisabetta Marcialis från Italien och trea var Tereza Grbavcicova från Tjeckien. Ingen skandinavisk ryttare var inbjuden.

 
 

Gärdet 6 juni. Solen sken och publikmassorna strömmade till då det hölls Nationaldagsgalopp på Gärdet för femte året i rad. De sex löpningarna utmynnade i flera rafflande upploppsstrider och måldomaren fick granska målfotona flera gånger innan definitiva resultat kunde lämnas.

Det kom 55.000 besökare i går vilket påstås vara rekord men för år 2014 har Svensk Galopp officiellt redovisat publiken till 60.000 besökare.

Äntligen fick spelomsättningen en skjuts upp till 2,6 miljoner kronor, i storleksordningen dubbelt så mycket som ifjol.

Väst var bäst. Fyra av dagens vinnare tränades av västsvenska tränare. En proffstränare på Bro Park sadlade ut en vinnare och likadant gjorde en amatörtränare på Angarn.

 

Spelutvecklingen på Gärdet  

 

Fegentriryttarinnornas USA-tour

Elin Rödjare och norskan Nora Hagelund Holm tillhör de sex ryttarinnor som har bjudits in till Fegentris USA-tour som omfattar fyra löpningar.

Första anhalt enligt Fegentris kalender blir Penn National på fredag den 9 juni. Sedan tävlar de på Laurel Park, Parx Racing och avslutningsvis på Delaware Park på måndag den 12 juni. Detta med reservationen att tävlingsplatserna kan komma att bytas inbördes.

För startlistor och resultat se www.equibase.com

 

 
 
 

Kommentera

Publiceras ej