Elin Rödjare kom trea i Chile

Chile. Elin Rödjare kom trea i söndagens Fegentrilopp i Valparaiso. Hennes häst stökade i startboxarna och var sent ut och hon skadade sitt knä. Sara Vermeersch från Belgien segrade. Norskan Nora Hagelund Holm femma.

 

Bro Park 5 mars. 15-åriga Emma Nordin är ett jätte-löfte. Hon vann direkt i sin första ritt den 9 september och tog sedan två andraplatser innan hon skadade sitt knä den 19 oktober. Nu vann hon i sin comeback i sadeln på Daybreak Lady. Tvåa, slagen med en halv längd, kom Marcos Carmena Garcia på 20-oddsaren Fredde och trea kom Linde Niklasson på Tomhid.   

 

Det blev dansk seger genom Lisa Lindbjerg på hästen Ruby AA i lördagens HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship som reds på Sam Houston Race Park i Texas. Hon är därmed direktkvalificerad till finalen i Abu Dhabi den 12 november. På femte plats kom norskan Frida Valle Skar.

Sverige fick ingen inbjudan inledningsvis utan först i tisdags, två dagar innan avresa, kom en sen inbjudan. De ryttare som då tillfrågades hade inte möjlighet att resa på så kort varsel vilket är helt förståeligt. Inbjudan gick i stället till en belgisk ryttarinna. 

Det är några medlemmar som ännu inte har betalat medlemsavgiften 300 kr för i år. Klubben är väldigt beroende av medlemsavgifterna för sin verksamhet.

Snart startar årets upplaga av ryttarserien Börjes Champion ARK Cup och för att vara med och jaga poäng till slutseger och ett resestipendium måste medlems-avgiften vara betald. Det blir dessutom en ny miniserie om fyra löpningar på Bro Park där det också krävs medlemskap i ARK för att bli slutsegrare.

Vid det senaste styrelsemötet diskuterades frågan om medlemsaktiviteter, inte bara för de aktiva ryttarna, och styrelsen återkommer senare med mer information.   

Elin Rödjare oplacerad i Qatar

Qatar. Elin Rödjare hade ingen lycka i sin debut som Fegentriryttare i Qatar den 23 februari. Hästen pullade hårt från start och kom sist i mål av elva. Loppet vanns av mycket rutinerade italienskan Elisabetta Marcialis som tagit mer än 100 segrar. Norskan Nora Hagelund Holm kom på sjätte plats. 

 

Elliot Öhgren femma i St. Moritz

Schweiz. Årets första löpning för de manliga ryttarna i Longines World Fegentri Championship vanns av tjecken Jindrich Fabris. Loppet reds på isen i St. Moritz den 19 februari. Elliot Öhgren kom sist av de fem som startade. 

 

Kommentera

Publiceras ej