Det är nu klart med hästsportvaruhuset Börjes i Tingsryd om en ny upplaga av ryttarserien Börjes Champion ARK Cup. Liksom tidigare år blir det 15 löpningar som rids omväxlande på Bro Park, Jägersro, Göteborg Galopp och Strömsholm.

I varje löpning utdelas Börjes hederspris – ett presentkort – till segerryttaren och i två löpningar delas det dessutom ut ett täcke till segerhästen. Det blir i loppet på Strömsholm och i finalloppet på Bro Park.

Ryttaren med flest poäng efter finalloppet efter en särskild poängberäkning vinner ett resestipendium att använda till utrikes studieresa. Loppen är öppna för alla amatörryttare men för att få poäng krävs medlemskap i ARK eller motsvarande klubbar i Danmark och Norge. 
 
 

Vem vann amatörloppet för 30 år sedan?

Det tävlades på Täby Galopp den 8 mars 1987. Amatörloppet med 12 startande hästar vanns av det årets ryttar-champion Christer Segner som tog 12 årssegrar på 34 ritter. Hans segerprocent var alltså 35! Han var nationell ryttarchampion ytterligare tre gånger och var Fegentri-champion på slätt år 1990. Loppets segerhäst Electric-connection vann åtta av sina 14 segrar i Skandinavien i amatörlöpningar. Tvåa i loppet kom Eva Kaijser på 31-oddsaren Rooster och trea var Bo Hellberg på Crileppo.

Fredrik Johansson, en av Sveriges bästa jockeys genom alla tider, har projektanställts av Svensk Galopp för att i första hand att arbeta med utbildning, träning och coachning av ryttare. Hankommer också att arbeta med rekrytering, ponnygalopp samt vara behjälplig på marknadsavdelningen.

Svensk Galopp planerar att genomföra två ryttarlicenskurser i vår, den 1-2 april på Jägersro och den 8-9 april på Bro Park.

 

Elin Rödjare hade tur i oturen när hon skadade sitt knä i startboxen i Valparaiso. Efter hemkomsten till Sverige har läkare konstaterat att knäskålen hoppat ur led. Nu blir det kryckor några dagar och sedan uppträning av styrkan i knät innan hon kan tävlingsrida igen. Det innebär att hon tvingats tacka nej till inbjudan till Oman den 1 april där nästa löpning i Longines World Fegentri Champion-ship rids. Efter det står Köln den 17 april närmast på tur.

 

 

Kommentera

Publiceras ej