Blommeröd 12 maj.Tioårige Symphonias Wilmar, tränad och delägd av Charlotte Dillner framstår alltmer som ett starkt kort inför Svenskt Grand National på Strömsholm den 17 juni.

I fredags tog Symphonias Wilmar, som vanligt riden av Christopher Roberts, en ny seger, och det i prestige-fyllda HH Konungens Pris. Distansen var 4000 m och segerpremien 65.000 kr. Symphonias Wilmar har nu sex segrar och fyra andraplatser på elva hinderstarter.

Tvåa slagen med tre längder kom Anna Pilroth på Royal Rainford och sedan var sex längder ner till Niklas Lovén på Moss Cloud.

Nu gör Blommerödsgaloppen uppehåll och återkommer den 12 augusti och sedan är det årsfinal den 4 november.

 

Strömsholmskandidat vinner i Bremen

Tyskland. Det reds två steeplechaselöpningar i Bremen i tors-dags. Först vann Sonja Daroszewski på Tinkers Lane över 4200 m. Därefter segrade Oliver Schnakenberg på Good Prince över 3400 m. Good Prince är anmäld till årets Champion Hurdle på Strömsholm. Det blir åttaåringens tredje start i loppet och han har en fjärdeplats som bäst. Även andreplacerade Rosenkönig, som reds av trefaldige Grand National-vinnaren Cevin Chan, har anmälts till Champion Hurdle.

 

Det har anmälts till Strömsholm

Strömsholm 17 juni. I måndags anmäldes det till två av löpningarna, Det 47:e Svenskt Grand National (11 hästar) och Det 40:e Svenskt Champion Hurdle (17 hästar). Det är möjligt att efteranmäla senast den 23 maj.

I båda löpningarna har det anmälts påfallande många hästar från Tyskland och Tjeckien, vilket är glädjande även om det minskar möjligheten till svenska segrar.

Till Grand National har förra årets GN-vinnare Kazzio anmälts och inte mindre än fyra tidigare vinnare har anmälts till Champion Hurdle - Omoto Sando (2010, 2012, 2013, 2015), Calvados (2014), Nuevo Leon (2011) och Falconettei (2016) - vilket fyrkejsarslag det kan bli.

 

 
 
 
 

Jägersro 10 maj.Det skvätte rejält på Jägersros plaskiga dirttrackbana efter allt regnande. Nathalie Johnsson, två-faldig amatörryttarchampion på Jägersro, tog sin första årsseger, det lär kommer flera, på hästen Lomax.

Inledningsvis placerade hon Lomax strax bakom ledar-hästarna, började avancera på bortre långsidan  och över-tog ledningen i svängen in mot upploppsrakan. I mål skilde det två längder ner till Yasmine Nilsson på Avoriaz som ständigt går bra i amatörlöpningar. Trean Kim Stern på Itsakeeper kände sig störd av måltvåan men hans protest avslogs. Storfavoriten Razello (Julia Presits) var sen från start men arbetade upp sig till en femteplats.

 

Mimmi Jarl rapporterar från Marocko

Mimmi Jarl, adjungerad ungdomsledamot i Svensk Galopps styrelse, var SG:s representant i Marrakesh i Marocko den 2-8 maj. Då invigdes landets sjunde galoppbana, det hölls en galoppkonferens och Inter-national Federation of Horse Racing Academies (IFHRA) höll årsmöte.

Här några punkter saxade ur Mimmi Jarls reserapport, som i sin helhet finns publicerad på Svensk Galopps hemsida.

-  Julia Presits och Louise Arnshed har fått stipendium av IFHRA och ska utnyttja dessa till vintern.

-  I konferenssessionen om ”Jockeys´ Weight Control & Nuitrition” diskuterades den franska regeln att införa viktlätt-nad för kvinnliga jockeys. Det pratades bantning och vad som är sunt för kroppen i längden. Att pendla upp och ner i vikt var inget att rekommendera, bättre att försöka hålla samma vikt hela tiden.

-  Josephine Chini skulle egentligen ha suttit med i panelen i sessionen ”Women in Racing” men kunde inte delta på grund av den skada hon ådrog sig för några veckor sedan.

-  Lara Sawaya, drivkraften bakom Abu Dhabisexploatering av arabhästgaloppen, informerade om ett nytt stort lopp för arabiska fullblod i USA med en miljon dollar till vinnaren som ska ridas på Preakness-dagen. 

 

Kommentera

Publiceras ej