Bro Park 8 november.Börjes Champion ARK Cup avd. 13 blev resultatmässigt en upprepning av seriens avd. 12 med Louise Pettersson som vinnare på Magical Red.

Förra gången skrällde ekipaget till 26 gånger pengarna, nu blev ekipaget favoritspelat. Från start tog innerspårets Josephine Kelly ledningen på Perfect Artline och hade Alina Öhgren på Eldöga i ryggen med Magical Red på fjärde plats.

En bit in på upploppet stumnade Perfect Artline och i stället kom Magical Red som dock fick utkämpa en duell med Eldöga innan segern var klar med ¾ längd.

Genom sin seger förstärkte Louise Pettersson andraplatsen i ryttarserien. Åt ledande Jessica Wadst är dock inget att göra. Ny på topptiolistan är Josephine Kelly.

ARK:s styrelse har för övrigt beslutat att det blir extra tröstpriser till tvåan och trean i slutsammandraget. 

 

 
 
 
 

Upprymdhet med naggad kant

Det är många intryck som behöver smälta efter ett del-tagande i Sheikh Mansoor Global Racing Festival i Abu Dhabi.

Det är oerhört uppfriskande med alla personmöten, nya intryck, storslagna middagar och att närvara på tävlingarna och inte minst vid Conference For Training and Education. Speciellt som Josephine Chini satt med i panelen i en session som handlade om ”Life after the saddle”. Ämne för konferens-dagen var ”Training for today, educating for tomorrow”.

I sammanhanget kan nämnas att Stockholms Galoppsällskap hos Svensk Galopp har initierat frågan om en ”jockeyfond” med förslag att kunna använda böter som galoppdomstolarna dömer ut som bidrag till proffsryttare som vill byta karriär.

Den upprymdhet som normalt infinner sig efter festivalen i Abu Dhabi naggades emellertid i kanten i år. Det är ett gigantiskt arbete med runt 800 inbjudna personer från 80-talet länder men det brast i organisationen mer än vanligt. 

 

 
 
 

Hotellrum var överbokade, informationen om tider inför olika evenemang var förvirrande, maten till VIP-gästerna på tävlings-dagen tog slut och det hade tryckts alldeles för få programblad. Jag skulle vilja uttrycka det som att gå på galopp utan att ha ett programblad är lika spännande som att se en utländsk film på okänt språk utan textad översättning.

Tävlingsdagen blev minst sagt minnesvärd med Ina Veronika Toverud som vinnare av lärlingarnas finallöpning. Det allra första ponnyloppet i Abu Dhabi reds med svenskt deltagande genom 12-årige Jonas Tunell. Nästa år kan det bli en världs-omspännande serie för ponnyryttarna också.                      
Av HE             
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej