Tack Anna Fischer för ditt deltagande vid ARK:s höst-möte i lördags. Anna som egentligen heter Anna-Clara och kallades för Clara i skolan. Men som blev Anna när hon 15 år gammal flyttade hemifrån och började med galopp på heltid.

Anna Fischer berättade öppet och medryckande om sin drygt 50-åriga karriär inom galoppen, om framgångar och motgångar som amatörryttare, KomVux-studier, tränarhustru och anställ-ningar med ansvar för ATG-ombuden och i dag inom Svensk Galopps marknadsavdelning med arbetsplats på Bro Park.

Som någon uttryckte det, en sådan här presentation, liksom den som hölls med Josephine Chini och Fredrik Janetzky vid ARK:s höstmöte för två år sedan, borde ha spelats in för att användas i marknadsförings- och rekryteringssammanhang.

 

Oförändrad medlemsavgift

Vid ARK:s höstmöte i går fastställdes medlemsavgiften för 2018 till oförändrad 300 kr. 

 

 

Ännu mer om vinnande syskon

Tre bröder Persson så klart. Storebror Johan var framgångs-rik inte bara som amatör inom galoppen framför allt på hinder (champion 1977, 1979) utan även som fälttävlansryttare.

Mellanbrodern Dicke var något av ett galoppens underbarn som lärling och tog 218 segrar enligt Svensk Galopps Sport-system.

Minstingen Dennis, flerfaldig och regerande hinderchampion som tränare, tog 32 segrar som amatörryttare, 25 på slätt och sju på hinder (champion 2003). 
 
 

Stort mediapådrag då Michael Owen red

Vilket pådrag det blev i media när förre fotbollsstjärnan Michael Owen (37), brittisk landslagsspelare, i fredags debuterade som ryttare och kom tvåa i en välgörenhetslöpning på Ascot.

Han har ägt galopphästar i flera år men det var först tidigare i år som han började att rida. De tre sista veckorna inför loppet gick han ner ungefär 12 kg i vikt. Han red hästen Calder Prince.

En överväldigad Michael Owen sade så här till Racing UK efter loppet: “He´s a diamond of a horse. I can´t keep the smile off my face and I loved it. It was better than I expected and we seemed to go really quick early on; that´s probably the fastest I´ve ever been on a horse. Before the race I reckoned I was 70 per cent to only do it once. Now after the race I´m 70 per cent to do it again.”

 
 
 
 
 

Mauritius. Kommande helg avgörs ryttarinnornas Longines World Fegentri Championship 2017 med två löpningar på banan Champ de Mars.

Det är redan klart att Sara Vermeersch från Belgien blir champion. Hon var tvåa i Pisa i dag och har ointagbara 246 poäng. Fransyskan Melissa Boisgontier vann loppet i Pisa och gick upp till andraplatsen med 161 poäng mot 156 poäng för Nora Hagelund Holm som halkade ner till tredjeplatsen efter en femteplats i Pisa.
 
 

Elin Rödjare, som inte var inbjuden till Pisa, kan inte på något sätt hota tättrion i kampen om medaljerna men en segerritt hade smakat gott som avslutning på hennes år som svensk Fegentriryttare. 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej