Jägersro 28 september. När dåvarande Galoppsportens Ryttarinneförening instiftade vandringspriset Silversadeln var loppet en ren ryttarinnelöpning. År 2015 öppnades loppet för manliga ryttare och i går blev Elliot Öhgren på hästen Valon den första manliga ryttare som vann.

När Jessica Wadst övertagit ledningen och svängde in på upploppet med favoriten Golden Caviar trodde nog de flesta att allt var klart.  Men bakifrån kom Elliot Öhgren på 15-oddsaren Valon, som inte varit pengaplacerad i fyra tidigare starter. Men Valon visade oanade spurtegenskaper och vann med nästan två längders marginal. Trea blev Jonna Larsson på Eesti Poeg som också kom på spurt.

För de historiskt intresserade kan tilläggas att år 2003 vanns loppet av danskan Iben Hjort-Jensen som nu tillsammans med maken Morten Buskop ska överta hennes föräldrars skapelse och stolthet, Hjortebo Stuteri
 
 

personer var den officiella publiksiffran på Cupdagen i söndags på Bro Park. Alltså långt från Svensk Galopps förhoppning om 4 000 besökare, och det trots publik-främjande insatser som t.ex. att prenumeranter av Dagens Nyheter hade fri entré.  Men det var hård  konkurrens från flera publikattraktiva evenemang i Stockholm i söndags – Lidingöloppet, militäruppvisning på Gärdet och fotbollsderby. Förra året kom det 3 420 personer till Bro Park på Cupdagen.

Å andra sidan är Bro Parks faciliteter med tillskott av några food trucks inte anpassade för en större publik-mängd än kanske runt 3 000 personer. I söndags var det fullt på uteplatserna, i restaurangen och ganska mycket folk runt ledvolten.                                                  
Av HE

 

 

GN-vinnaren Al Bustan vann en miljon 

Italien.Årets svenska Grand National-vinnare Al Bustan tog i söndags sin mest meriterande seger någonsin i Gr 1- Gran Premio Merano Alto Adige i Merano, en av Europas största steeplechaselöpningar.

Sjuårige Al Bustan, som tränas i Tjeckien av Stanislav Popelka, reds vid segern av Jan Faltejsek.  Segern var värd 106.250 euro. Loppet kan ses här. 

 

 

 

 
 
 
 

Ny steeplechase i Krefeld

Tyskland. Amatörtränaren och hinderfantasten Anders Herlin meddelar att det finns en ny steeplechase utskriven i Krefeld den 5 november (3900 m, 10.000 euro).

 

Tredje årssegern för Emma Körner

Övrevoll 27 september. Emma Körner, svenskan som är försedd med norsk ryttarlicens, vann onsdagens amatör-löpning efter ledning från start till mål med J W Delight. Tvåa kom Julia Presits på långspurtande Wide Ranging som strax före mål hann upp Queen´s Delight (Emilie Finckenhagen).

Det var tredje årssegern för Emma Körner, som tidigare vunnit med Don Cortez och Martini. Hon har även en seger år 2014 i sadeln på Golden Globe.

Fjärdeplacerad i onsdagens amatörlöpning var Kaia Ingolfsland. Hon vann amatörloppet den 21 september med 10-oddsaren Cape Hollow som slog Mina Haug på favoriten Favilla med drygt sex längder.

 

Kommentera

Publiceras ej