Vem vinner tavlan?

 

Nästa onsdag, alltså den 8 april, rids ARK After Season Cup på Täby. Loppet skulle egentligen ha ridits på den inställda tävlingsdagen den 22 februari. Segrande ryttare får den här inramade litografin med galopp-motiv av Bengt Böckman

Det var 1986 som bildkonstnären och grafikern Bengt Böckman (1936-2014) gav ut sitt Galopprojekt om 40 litografier. Han var hästägare hos Hans och Mai Adielsson och ägde bl.a. stoet Humbug, Årets Häst 1982 efter att ha tagit fem klassiska segrar inklusive Derbyt på Jägersro.

 

 

Ny ARK-medlem

Michal Maksovsky.

Dubbla årsmöten 8 april

Onsdagen den 8 april blir en hård dag för de galoppfrälsta i Täby-regionen. Efter lunchgalopp med nio löpningar följer två årsmöten. Först föreningen Skandinavisk Hinder-sport (SHS) kl 16.30 och sedan Stockholms Galoppsällskap kl 19.

SHS aviserar också för alla hinder-intresserade att det blir samling på Wirströms Pub i Gamla Stan lör-dagen den 11 april för att se Grand National på Aintree.

 

Vad är ”the Mongol Derby” och varför utsätter man sig för sådana strapatser? Det är frågor som Musse Hasselvall kommer att svara på när han berättar om sitt deltagande i en av världens hårdaste distansritter. Det gör han vid ARK:s årsmöte torsdagen den 16 april kl 19.00 på Täby Galopp.

Musse Hasselvall är inte bara en kampsportprofil med fem SM-segrar i jujutsu. Han är även programledare, skådespelare, regissör och framför allt amatörryttare.

 

Katie Walsh vann Fegentrilopp

Katie Walsh, syster till irländske championryttaren Ruby Walsh, vann i torsdags en Fegentrihäcklöpning på banan Mallow norr om Cork på Irland. Tvåa kom fransmannen Gonzague Cottreau.

 

Antalet svenska ryttare oförändrat

Antalet amatörryttare som red med svensk licens förra året var detsamma som år 2010, 64 stycken. Det skedde en påtaglig ökning för några år sedan med en topp på 78 svensklicensierade ryttare år 2011. Sedan har utvecklingen vänt. Det extra stora antalet utländska ryttare åren 2012-2013 har sin förklaring i ryttarinne-serien HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship. År 2012 red totalt 108 amatörryttare

Blå stapel amatörryttare med svensk licens, röd stapel alla ryttare.
 

Det tredje syskonet vann också

Nyhetsbrevet har de senaste veckorna skrivit om Cheltenham Gold Cup-vinnaren Coneygree och halv-brodern Carruthers vilka båda ridits till seger av Nico de Boinville. I torsdagsvann ett tredje syskon, Flintham,en häcklöpning på Ffos Las i Wales riden av Sean Bowen. Alla tre hästarna tränas av Mark Bradstock. Nico de Boinville har tidigare tagit två segrar på Flintham men var upptagen denna gång då han vann en häcklöpning på Purple Harry i Newcastle.