Täby 27 maj: Norska Fegentriryttarinnan Dina Heggum gästspelade i sadeln på Top Scene som vunnit i  amatör-sammanhang tidigare. Efter en avvaktande inledning avancerade ekipaget i slutsvängen och övertog ledningen 600 m kvar.  Daniel Wirenstål på Superfly följde med i draget och försökte utmana men fick nöja sig med en ny andraplats besegrad med en halv längd. Josephine Chini på favoritspelade Mr Melodyclub låg tvåa-trea större delen av loppet men fick släppa tredjeplatsen till Andreas Tapia Dalbark på Concorde kort före mål.

Dina Heggum red en löpning på Täby förra året. Det var i Cupdagens Prix de l´ARK på egna hästen Hakuna Matata och trots att sadeln gled lyckades hon bli tvåa slagen med nos. Onsdagens seger var hennes tionde i karriären.  

 

Tränarbonus i Fegentrilöpningar
I Fegentrilöpningarna på Strömsholm den 13 juni och på Jägersro den 9 augusti betalar ARK ut bonus med 3.500 kr (2.000-1.000-500 kr) till tränarna av de tre först placerade hästarna med nominerade ryttare.

 

Fegentriryttarna till Strömsholm

Sju utländska ryttare har bjudits in till Fegentrilöpningen på Strömsholm den 13 juni. Fyra av dem, inklusive årets ledande manlige ryttare Gonzaque Cottreau, red på Strömsholm förra året. Svensk nominerad ryttare är Andreas Tapia Dalbark. Ryttarna lottas på de start-anmälda hästarna såvida inte deras ridvikt hindrar detta.
För mer info ring Hans Engblom, 073 – 646 76 44.

 

Dubbelseger för Sabina Gammelgård

Det reds fem löpningar i Århus i måndags. Sabina Gammelgård tog två segrar till goda odds. Först vann hon på Sarah (81/10) och sedan på egentränade Margot Fonteyn (113/10). Hon har nu tre årssegrar och tio totalt.

Longines World Fegentri Championship Ladies

 

 

Josephine Chini blev trea i måndagens världscuplöpning på Frauenfeldbanan utanför Zürich i Schweiz. Hon gick därmed upp till 58 poäng. Belgiskan Alice Bertiaux kom tvåa och har nu 45 poäng. Loppet vanns av icke-nomine-rade hemmaryttaren Yvonne Donzé. Åtta ryttarinnor från sex länder deltog. Nästa inbjudan för Josephine Chini är till Chantilly den 14 juni. Däremot har hon inte bjudits in till de fyra löpningar som rids i USA den 4-8 juni. 

HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies Championship
Madeleine Smith försvarar blågult Gärdet 6 juni: Liksom förra året blir Madeleine Smith svensk representant när den Abu Dhabi-sponsrade rytta-rinneserien HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies Championship gästar Sverige. Tio jockeys har bjudits in.

Nyhetsbrevet rättar
Det har kommit synpunkter på formuleringen i nyhets-brevets referat från Svensk Galopps årsmöte i frågan om hindersportens framtid. Rent formellt avvisades styrel-sens förslag, det röstades varken ja eller nej till förslaget. Frågan bollades alltså tillbaka till SG:s styrelse som nu har att ta fram ett nytt förslag till höstmötet den 17 oktober. Det är däremot inte klart om styrelsen verkligen avser att utreda alternativet med separata hinderbanor på Bro Park. Enligt styrelsen ska det gå att rida hinderlöpningar på Bro Parks gräsbana i maj nästa år. Med tanke på osäker-heten i detta vore det lämpligt att planera för två-tre tävlingsdagar på Göteborg Galopp i maj så att de för-beredande hinderlöpningarna inför Grand Nationaldagen på Strömsholm kan ridas där om så skulle behövas. HE