Vinner i sin första svenska ritt

 

Täby 28 november: Det blev seger direkt i första ritten i Sverige för 28-årige italienaren Alessandro Guerrini som har börjat arbeta för tränaren Camilla Nilsson i Markaryd. Han har en bred internationell bakgrund och arbetade senast i Storbritannien åt Shadwell. Nu tog han ledningen direkt ombord på favoriten Turn the Page och sedan var loppet avgjort. Andreas Tapia Dalbark försökte utmana på Concorde men kom inte närmare än en längd. Tredjeplacerad blev Rebecca Prag Bronett på Blazing Tara.

 

 

Sadelbyte för Victoria Pendleton

Dubbla OS-guldmedaljören i bancyckling (Peking 2008, London 2012), 35-åriga brittiskan Victoria Pendleton, har bytt cykelsadeln till förmån för galoppsadeln. Hennes nya mål är att rida i The Foxhunter Chase på Cheltenham i mars. På sin väg dit har hon hittills ridit tre löpningar på slätt med en andraplats som bästa resultat. I senaste starten föll hon av.

 

Fegentrilopp i Rom                         

Andreas Tapia Dalbark och norrmannen Philip Scott Sönsteby tillhör de ryttare som har bjudits in till Fegentriloppet i Rom den 8 november. 

 

Nya ARK-medlemmar
Louise Pettersson och Nathalie Leijonhöf

 

HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies Championship

 

Nästa vecka åker runt 500 galoppmänniskor från hela världen i väg till Abu Dhabi. Det är dags för final i Sheikh Mansoor Festival med bl.a. de kvinnliga ryttarnas HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies Championship och lärlingarnas motsvarande serie.

I år blir det extra spännande eftersom Sverige för första gången har finalryttare och dessutom två stycken, Josefin Landgren och Anna Pilroth.

Som vanligt har samtliga deltagande ryttare i tidigare löpningar bjudits in till tre dagars konferens torsdag-lördag och söndagens finaltävlingar. 

 

 

67 ryttare har ridit på slätt i Sverige. Av dessa har 29 segrat.

[Källa: Svensk Galopp Sök Sportinfo]

 

Svensk-dansk kollission

Tala om skandinaviskt samarbete. På söndag tävlas det samtidigt på Jägersro och Klampenborg, som har sin säsongsfinal! Merparten av den skandinaviska ryttareliten rider på Jägersro. Det innebär å andra sidan att ett antal B-ryttare får fler ridtillfällen än vanligt.

Det rids amatörlöpningar på bägge banorna. På Jägersro har 14:e och näst sista avdelningen i Börjes Champion ARK Cup samlat tio ekipage.