Ny norsk seger i Nationscupen

 

Isöndags reds avdelning fem i årets Fegentri World Cup of Nations på Hoppegarten i Berlin. Det blev norsk seger genom Cathrine Fortune på hästen La Luneta.

Det måste ha känts fint för Cathrine Fortune som var med om en allvarlig olycka på Övrevoll för två månader sedan då hästen April Fool gick över med henne på väg till start med en fot- och benskada som följd. Norges andraryttare Holm Nina blev fjärdeplacerad på Vittra (SWE).

Norge, som även vann avd. fyra i Deauville genom Silja Stören, har nu tagit ledningen i Nationscupen med 35 poäng närmast följd av Frankrike som har 31 poäng.

 

Fegentrilöpningar i Mannheim på söndag

Om allt fungerar som det ska rider både Andreas Tapia Dalbark och Josephine Chini i Mannheim på söndag
 

Silja Stören vinner och drar ifrån

Övrevoll 23 september: Silja Stören tog sin femte års-seger på hemmaplan i går, det var för övrigt hennes 20:e seger totalt på Övrevoll. Hon leder nu ryttarligan närmast före Dina Heggum som har tre årssegrar. Silja Stören red 12-årige Lucky Lucioni åt Lennart Jarvén. Trea kom Erika Edvardsson på Zafir Zaid.

 

ANGLO GERMAN RACING

COMPLETE COVERAGE OF GERMAN HORSE RACING

För den som vill följa galoppsporten i Tyskland rekom-menderas www.anglogermanracing.com med previews och uppföljning av löpningar i Tyskland och även inter-nationellt ofta med länkar till löpningsfilmer. Nyhets-brevet, som är på engelska, ges ut varje vecka. 

 

 

Amatörerna tog allt

Det reds tre löpningar på Jydsk Vaeddelöbsbane i Aarhus den 18 september. Loppen vanns i tur och ordning av ex-proffset Linda Bro (hon gjorde ett åtta år långt uppehåll innan sin comeback i maj 2014) på Frankthetank, Lea Olsen på Wide Ranging och Pia Gram på egen-tränade Morning Sun.

 

Nyhetsbrevet rättar

Vän av ordning påpekar att Cup-dagens seger för Monfalcone i HM Konungens pris var hästens andra seger i loppet, inte den tredje som det skrevs i förra nyhetsbrevet. Tio-åringen har tagit tio segrar på 44 hinderstarter och tjänat 1.099.934 kr enbart i hinderlöpningar. 

 

Det är hög tid att söka Jockey­klubbens resestipendium 2015

Stipendiet är till för dig som vill studera något som gagnar och främjar galoppsporten i Sverige, t.ex. genom studier och praktik utomlands. Ansökan till Jockey-klubben senast den 6 november.

Se mer på www.jockeyklubben.se

 

Champion-Tobbe tar farväl

Pga viktproblem avslutar 25-årige Tobias Hellgren sin ryttarkarrär. Han tog 26 segrar och hade stora framgångar inte minst på Strömsholm. Han vann vandringspriset till dagens bäste amatörryttare tre år i rad, 2012-2014, och priset till bäste hinderryttare 2013. Han vann även hinderchampionatet 2014.