Täby 24 januari: Handicappern höjde formtalet med fyra kg då Elin Rödjare vann på Senshi för tre veckor sedan. Av det märktes inget i går. Senshi var bra iväg från start, droppade till köplatsen i tiohästarsfältet och började sitt avancemang i slutkurvan. 200 m kvar hade Senshi fått upp farten och hunnit ikapp ledartrion från start. Det blev till slut en lätt seger med drygt tre längder.

Daniel Mattsson hade greppet halvvägs in på upploppet med Cool Luke men fick nöja sig med andraplatsen. Trea kom Therese Karlsson på Zamway.

F.d. ponnygaloppryttaren Elin Rödjare red sitt första lopppå stor häst den 20 juli 2013 på Insidious. I sjätte starten, också det på Insidious, tog hon sin första seger. Nu i 37:e ritten kom andra årssegern och den femte totalt.

I loppet bestraffades två ryttare för felaktigt bruk av spö. Dessvärre var det tredje gången på bara totalt fem ritter som Daniella Jakobsson bestraffades för spöförseelse.

 

 

Ungdomsrabatt på licensavgifter

Svensk Galopp har beslutat att ge rabatt på licensavgiften till alla ungdomar födda 1991 och senare. Rabatten är på 150 kr oavsett status som amatör eller professionell. Ordinarie avgift för amatörryttarlicens är 600 kr.

- Vi valde en rak rabatt på 150 kr för ungdomarna efter önskemål från de ungdomar som deltog i de framtids-dagar vi hade förra året. Procentuellt blir det en stor rabatt för amatörerna (25 % red:s anm), kommenterar Svensk Galopps administrativa chef Helena Gärtner.

 

 

ARK:s tidigare ordförande Kjell Olsson (Täby Stall & Foder) är en av de som stöttar Josephine Chini i hennes deltagande i årets Longines World Fegentri Champion-ship. Tvåfaldig svensk champion på slätt vann han även en Fegentrilöpning på Täby år 1978. 

 

Svensk Galopp håller extra möte

Svensk Galopp har kallat till ett extra fullmäktigemöte i anslutning till Årets Hästfesten i Malmö på lördag. Dag-ordningen tar upp två punkter, stadgerevidering och strategi om ungdomsverksamheten. 

Efter extrastämman ska Svensk Galopp presenteraprioriterade aktiviteter och mål samt informera om bl.a. Bro Park och ungdomsverksamheten.

______________________________________

 

Fegentri på Bro Park

ARK planerar att arrangera två Fegentrilöpningar i år. Det blir som vanligt en herrlöpning på Ströms-holm den 11 juni. De kvinnliga ryttarna som oftast ridit på Jägersro på senare år, med ett par avstickare till Göteborg Galopp, ska i år rida på Bro Park tisdagen den 12 juli. 

- Det blir en härlig julikväll på Bro Park med vacker kvällssol, förutspår

Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen.

 

Täbys champions hyllas

Stockholms Galoppsällskap håller Championatfest den 20 februari på Täby Galopp. Gratis för medlemmar.

Litografi i hederspris

Det blir återigen en litografi med galoppmotiv av Bengt Böckman till segrande ryttare i ARK After Season Cup som i år rids den 14 februari.