Jägersro 5 juli. I WendesCup avd. 2 red norskan Dina Heggum till front vid ingången till slutkurvan på Clauses Garcon och svarade sedan på alla angrepp. Tvåa blev Yasmine Nilsson på Avoriaz och trea kom Nathalie Johnsson på Coopers Creek. Endast sex hästar hade startanmälts till loppet som hade en segerpremie på 15.000 kr, kanske en markering på att prissummenivån är för låg för att intressera ägare/tränare att starta, eller att det helt enkelt inte finns hästar i den aktuella klassen. 

Vem vann amatörloppet på Jägersros Derbydag för 20 år sedan?

Savoy Cup årgång 1996 vanns i överlägsen stil med nio längder av Peter Jarvén på Arlington Heights. Hans karriär som amatörryttare toppades av två nationella championat på slätt (1995, 1997) och Fegentrimästare på slätt 1998. Därefter har han både kört sulkytrav och ridit monté. Han ska förresten rida i montéloppet på Göteborg Galopp nu på söndag. Tvåa i loppet var Louise Burnett på Red Ribbon. Trea kom Ninni Westerlund på Milou Sacc. Hon var nationell champion 1998 och sedan tvåa i Fegentris världscup 1999 till norskan Trine Langvad. I dag är Ninni Westerlund utbildad arkeolog och jockey. 

Vem vann amatörloppet på Jägersros Derbydag för 10 år sedan?

Även år 2006sågs en helt överlägsen vinnare i Kron-prinsens Husarregementes Memorial, Mette Kjelsli på Lalla Top Top. Det skilde elva längder ner till tvåan Jennie Österberg på Look Who´s Talking. Trea kom Annika Källse, Fegentrichampion 2006, sedan proffs-tränare på Täby/Bro Park och nu blivande veterinär.

Mette Kjelsli har efter flytten tillbaka tilll Norge utbildat sig till helikopterförare och segerhästen Lalla Top Top är moder till miljonhästen Paid samt redaktörens tvååring Mister Mandarin. Tilläggas kan att Jennie Österberg vann på Derbydagen 2005 med Sonnes Pentylia och att Mette Kjelsli tog en ny Derbydagsseger 2007 med Irish Lad. 

 

Två avgörandets löpningar  

Bro Park 12 juli. De två löpningarna i Longines World Fegentri Championship som rids på tisdag kan få stor betydelse för utgången av årets världscup.

De tre högst rankade ryttarna Hana Jurankova/Öster-rike, Lara Le Geay/Frankrike och Larissa Biess/Tysk-land har fått vardera en ritt medan fyra av konkur-renterna har fått två ritter. Josephine Chini som skuggar på fjärdeplatsen har två intressanta ritter. Det har ridits 16 löpningar och efter Bro Park återstår det 12 lopp.

 

Thea Hofossaeter vann på Övrevoll

Övrevoll 6 juli. Det blev en säker seger med drygt två länger efter en flott styrning av Thea Hofossaeter på Elusive Thought i lunchgaloppens amatörlöpning. Philip Scott Sönsteby blev tvåa med Lady Dylan. 

Hamburg. Årets svenska Champion  Hurdlevinnare Falconettei (Cevin Chan) vann Hamburgs Seejagdrennen i tisdags. ARK-medlemmen Helena Anderssons Force Group tvåa i blått bakom Rockinger (orange, avstannad). Foto: Stephanie Ihlenburg.

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej