Julia Presits vinner igen, åker till Polen

Jägersro 14 augusti.Denna gång varRazello bra med från start och efter att ha legat mitt fältet övertog han ledningen då upploppet nalkades. Och sedan var det inget att snacka om, det var bara Razello med matte Julia Presits i sadeln som gällde.  Seger med 3½ längder närmast före Jessica Wadst på Golden Caviar. Julia Presits hade tidigare på dagen tackat ja till att rida en löpning i HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship i Warszawa i Polen nu på söndag.  

 

Tre raka segrar för Linde Niklasson

Övrevoll 10 augusti. Det är ingen hejd på framgångarna för Linde Niklasson.

Hon tog sin första seger på Göteborg Galopp med Allinornothing den 30 juli, tre dagar senare vann hon på Bro Park med Persian Wave och i torsdag blev det en ny viktoria med favoritspelade Persian Wave.

Niohästarsfältet blev utspritt tämligen omgående. I slutsvängen avancerade Linde Niklasson utvändigt upp om ledarduon med Persian Wave och övertog ledningen vid upploppets början. Johanna Hederström var fortfarande sist i svängen med Love To Love men kom sedan starkt i slutskedet dock utan att kunna komma ifatt vinnaren. Det skilde en längd i mål.

Det reds även två häcklöpningar. Hekkelöpsserie avd. 1 vanns av Niklas Lovén på Moss Cloud. I Omoto Sando Hekkelöp (tidigare Baerum Kommunes Hekkelöp) fick han nöja sig med en tredjeplats med favoriten Calvados. Vann gjorde Somerville (Robert Williams) och tvåa kom Varennes (Henrik Engblom).

 

Tre segrar på tre uppsittningar

47-årige Niklas Lovén excellerar gång på gång. Den gångna helgen tog han tre ryttarsegrar på tre ritter. Det började i lördags med seger på Blommeröd i en Novissteeplechase med Prince Bajaja.

I söndags hade Niklas Lovén två uppsittningar i Wroclaw i Polen och vann med båda hästarna. Först ut var Galerianka i en Novissteeple-chase. Sedan red han Reki till en meriterande målfotoseger i en steeplechase som betraktas som en förlöpning till Polens största steeplechase Wielka Wroclawska som rids i september.

 

Tränare bötfälld för lärlings spöbruk

I Storbritannien har en tränare bötfällts för att inte ha gett sin lärling, tillika dotter, ordentlig anvisning om hur man får använda sitt spö. Bakgrunden var den att lärlingen två gånger tidigare hade bestraffats för felaktigt bruk av spö. Tränaren tyckte å sin sida att lärlingen var så pass rutinerad att han inte skulle behöva instruera sin ryttare, som själv fick fyra dagars ridförbud. [RacingPost]

 

Danmark.Den enda galopplöpningen på Fyens Vaeddelöbs-bane i fredags vanns av Amanda Harbjerg på Yellowstone med huvud före Lisa Lindbjerg på Frankthetank. Med fem års-segrar leder Amanda Harbjerg de danska amatörryttarnas topplista närmast före Lea Olsen som har fyra årssegrar.

Två av sju löpningar på Racing Arena i Ålborg i lördags vanns av amatörryttare. Maria Jörgensen tog sin första ryttarseger någonsin i sin sjunde ritt med Danzing Princesse medan betydligt mer rutinerade Sabina Gammelgård vann en löpning med Margot Fonteyn. 

 

Belgien. Tina Henriksson kom femma i dagens HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship i Ostende. Distansen var för kort för hästen och tränaren var nöjd med insatsen. I lördags vann danskan Rikke Bay Torp ett Sheikha Fatima-lopp på Chelmsford i Storbritannien och får därmed rida i finalen i Abu Dhabi. Sverige fick ingen inbjudan till Chelmsford. 

 

 
 

Belgiskan Sara Vermeersch som vann Fegentriloppet på Bro Park med Gloria Ekotell fick ett hederspris som ”återanvändes”. Det vanns nämligen ursprungligen av Lennart Jarvén, trefaldig Fegentrimästare på slätt, i en Fegentrilöpning på Täby Galopp år 1984. Priset är ett av de tiotal priser som Lennart Jarvén skänkte till klubben inför sin flytt från Västergötland till Skåne i höstas. När Sara Vermeersch i efterhand fick storyn bakom priset kom följande svar.

- My answer is a little bit late but I still want to thank you to tell me about the trophy! I like the trophy a lot and it has a very nice place at my house now. Thanks again for the wonderful day at the track and I think it is one of my most nice victories ever
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej