Jägersro 27 juli. Jessica Wadst tog sin tredje seger i årets upplaga av ryttarserien Börjes Champion ARK Cup och drygade ut sin ledning.

19-åriga Jessica Wadst fick en ”spare ride” på 10-oddsaren Cara Blanca sedan hennes ursprungliga häst förhandsfavoriten  Mindbender strukits.

Från start flydde Zewina Zaid (Kaia Sofie Ingolsland) undan i ett friskt tempo och noterade 22,8 sek på första fyrahundringen. I slutkurvan övertog Melissa Juneskans ledningen på 24-oddsaren Golden Caviar. Samtidigt avancerade Cara Blanca längre bakifrån och kom ifatt ledaren en bit in på upploppsrakan.

Det blev en hård upploppsstrid även om Cara Blanca hade en halv längd till godo i mål på Golden Caviar. Snabbast av alla kom Julia Presits på måltrean Razello. Även Nathalie Johnsson på fjärdeplacerade Dorothy Hill spurtade raskt efter ett stopp vid upploppets början.

 

 

Jessica Wadst vinner varje månad

Hittills i år under sommarsäsongen har Jessica Wadst tagit en ryttar-seger varje månad. Det började i april med Quinto och fortsatte med Clauses Angora i maj, med Aithusa i juni och slutligen med Cara Blanca i juli. Vilken blir hennes vinnarhäst i augusti?

 

 
 

Danmark.Det reds en galopplöpning på Fyens Vaedde-löbsbane i Odense i lördags. Den vanns efter strid med nos av Amanda Harbjerg på In The Mood. Tvåa kom Rikke Rohbach Bonde på Hongkong Dragon. Tredje-placerad, slagen med ytterligare en längd, kom Sabina Gammelgård på favoriten Street Boss.

Det var fjärde årssegern för Amanda Harbjerg, som vann det nationella ryttarchampionatet i Danmark förra året, och hon har nu chans att ta ett nytt championat. 

 

Danmark. Två galopplöpningar avgjordes på Jydsk Vaeddelöbsbane i Århus i söndags. Lea Olsen, sedan flera årtillbakadansk galoppsports drottning bland amatörryttarna, vann den ena med Wellington och tog sin fjärde årsseger. Allt talar nu för att kampen om årets danska amatörryttarchampionat kommer att stå mellan Amanda Harbjerg och Lea Olsen. 

 

 
 
 
 

Göteborg 30 juli. Linde Niklasson ärjämnheten själv som amatörryttare. Hon var andreplacerad i sin första ritt den 4 december 2016 på Top Scene och har nu på 16 ritter bara varit utanför pengar en enda gång. Nio gånger har hon varit på trioplats och i söndags tog hon sin första seger i sadeln på Allinornothing.

Linde Niklasson var inte med i rusningen från start utan lät Allinornothing ta upp jakten på ledarna vid upploppets början. Det blev en till synes bekväm seger med en halv längd närmast före starkt spurtande Nathalie Johnsson på Hidden Joy som precis före mål hann upp måltrean Louise Arnshed på Chipoftheoldblock.  

 

 
 

Franska hemmasegrar i Deauville

Frankrike. Det har ridits tre Fegentrilöpningar i Deauville och de slutade samtliga med segrar för icke-nominerade hemmaryttare. Ingen svensk ryttare deltog.

Barbara Guenet, Fegentrichampion 2014, vann båda löp-ningarna för ryttarinnor. Av de nominerade ryttarna var tyskan Larissa Biess bäst på lördagen med en andraplats och på söndagen kom norskan Nora Hagelund Holm trea.

Lördagens löpning för de manliga ryttarna vanns av förra årets Fegentri-silvermedaljör Guilain Bertrand med tysken Vinzenz Schiergen som tvåa.

Nu i veckan reser Elin Rödjare till Tjeckien och rider en löpning i Karlovy Vary på söndag. Elliot Öhgren står däremot över det lopp som ska ridas på stranden i Sanlucar i Spanien på torsdag.
 
 
 
 

Kim Sterns efterlängtade femte seger

Övrevoll 13 juli. Segertorkan är äntligen över för Kim Stern.

Det tog honom nästan tre år och 69 ritter innan han på nytt fick smaka segerns sötma som ryttare.

Sedan Kim Stern red Apocal till seger i steeplechasen S:t Eriks Pris på Täby Galopp den 12 oktober 2014 har det varit som förgjort för honom att vinna på nytt. Desto skönare kändes säkert segern med egentränade Dudhsagar som med hals slog Mohikan (Mina Haug) i en amatörlöpning på slätt.

Det var för övrigt femte ryttarsegern för hovslagaren från Sävsjö sedan debuten i maj 2010.

 

Julia Presits tog också femte segern

Övrevoll 29 juli. Julia Presits var en av ryttarna som deltog i hinderryttarkursen på British Racing School för en månad sedan. Stärkt av det klämde hon till med en flott segerritt på 14-oddsaren Avonbear i lördags. Det var hennes tredje årsseger och tillsammans med två segrar år 2013 blir det fem totalt.

 

 
 

Göteborg 30 juli. 25-årige Christopher Roberts går ett fantastiskt år till mötes som hinderryttare.

Direkt hemkommen efter det drygt veckolånga meetinget i Bad Harzburg där han vann en Seejagdrennen på Truckers Glory tog han enkelt hem söndagens två häcklöpningar.

I Berthram häcklöpning över 4800 m red han Mr Metallica som var förkrossande överlägsen och besegrade Moss Cloud (Niklas Lovén) med 14 längder. Segermarginalen blev nästan den-samma, 12 längder, i Maiden-häcklöpningen som han vann på Beentheredonethat. Niklas Lovén blev åter andreplacerad, nu på Darjeeling.

Det innebär att när 14 av årets hinderlöpningar ridits har paret Roberts/Lovén tillsammans vunnit tio och lagt beslag på nio andraplatser. Tio hinderlopp återstår att rida med final på Blommeröd den 4 november med steeplechasen S:t Eriks Pris. 

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej