Qatar. 19-årige Elliot Öhgren gjorde vad man hade hoppats. Han vann fredagens löpning, årets allra sista löpning i Longines World Fegentri Championship for Gentlemen Riders och tog därigenom en bronsmedalj.

Championtiteln gick till fransosen Thomas Guineheux som var tvåa i loppet.

Årets mästerskap har omfattat 17 löpningar sedan fyra löpningar ställts in. Elliot Öhgren har under hela året antingen hållit tredjeplatsen eller varit i dess närhet. Han hade segrat en gång tidigare på Laurel Park i USA.

Inför fredagens finallöpning hade han en poäng mindre än tredjerankade tysken Vinzenz Schiergen som inte deltog i loppet. Värste konkurrenten om bronset blev i stället Andrea Besana från Italien som dock fick nöja sig med en tredjeplats i finallöpningen. 

 

 
 
 
 
 
 

Knappt har 2017 tagit slut innan vi blickar framåt mot 2018. Årets nationella champion på slätt Jessica Wadst har erbjudits och tackat ja till att representera Sverige i Longines World Fegentri Championship Ladies.

På herrsidan rider åter Elliot Öhgren och nästa år ska han rida både på slätt och över hinder.

Båda ryttarna är 19 år gamla och fyller 20 i februari. 

 

 

Jessica Wadst årets stjärnskott

När årets galoppsäsong började var Jessica Wadst okänd för de flesta. Hon hade ridit två löpningar år 2016. Årets säsong inledde hon med resultatraden 3-2-1-1 och sedan bara fortsatte framgångarna. Det stannade vid tio årssegrar varav åtta i Sverige och en vardera på Övrevoll och Klampenborg.

Julia Presits började i och för sig att rida löp 2012 men det är i år hon haft sitt stora genombrott med sju segrar totalt och en andraplats på topplistan över landets segerrikaste ryttare.

Listans enda manliga ryttare Elliot Öhgren är den som haft flest ritter under året. Dessutom har han deltagit i ett 15-tal Fegentrilöpningar worldwide och haft ett stort antal resdagar. Men så har han också satsat helhjärtat och tagit ett friår från studier och andra jobb än inom galoppen. 

 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej