Till följd av de inställda tävlingsdagarna på Bro Park har ryttarserien Börjes Champion ARK Cup avbrutits efter avdelning 14. En avslutande final (avd. 15) hade inte kunnat göra något åt slutresultatet som blev att Jessica Wadst samlade överlägset flest poäng efter att ha vunnit inte mindre än fem av löpningarna med i tur och ordning Quinto, Aithusa, Cara Blanca, Clauses Angora och Clauses Sweetheart. 

 

 
 
 

Danmark. Det blir ett rejält prissummelyft nästa år med ett ökat bidrag på 1,5 milj kr från sex till 7,5 milj kr. Pengarna är för-delade i tre potter.

1. Generell ökning med 600.000 kr att fördela på alla banorna.

2. Provinsbanorna Odense, Ålborg och Århus får 300.000 kr till ett nytt koncept med ”Skandinavisk V5” varannan tisdag kväll.

3. Unghästsatsning med 600.000 kr till höjda prissummor i alla stora tvåårslopp på Klampenborg.

 

Oddsrekord på Irland: 200-1

Det sattes nytt irländskt oddsrekord i söndags då sexåriga Killahara Castle vann en Listed-häcklöpning på banan Thurles till oddset 200-1. Hon hade startat 20 gånger tidigare och som bäst tagit två andraplatser. Det var för övrigt en ren familje-historia i vinnarcirkeln för syskonen Burke; brodern John tränar, brodern Martin red och systern Elaine äger.

Motsvarande oddsrekord i Storbritannien är från år 1990 då Equinoctial vann på Kelso till oddset 250-1.

 

 

Hayley Turner som är den mest framgångsrika kvinnliga jockeyn genom tiderna i Storbritannien har fått sin ryttar-licens indragen i tre månader. Hon har brutit mot regeln att en licensierad jockey inte får spela.

Bakgrunden är följande. Hayley Turner, som fyller 35 år den 3 januari, avslutade sin jockeykärriär i november 2015 utan att rent formellt lämna in sin licens som löpte ut i mars 2016. I december 2015 öppnade hon ett spelkonto som hon sedan har använt, hon har med något undantag inte spelat några stora belopp och det har gett en vinst på 160 GBP.

Sommaren 2016 ansökte hon på nytt om licens och red enstaka löpningar som i jockeyturneringen Shergar Cup 2016. I år har hon deltagit i Lady Jockeys´ Thoroughbred World Champion-ship på Bro Park och efter det har hon ridit mer frekvent.

Hennes planer för vintern var att kombinera sitt arbete som expertkommentator på ITV Racing med att rida så ofta hon kunde i Frankrike där hon skulle dra nytta av den nya regeln om viktlättnad för kvinnliga jockeys.

 

 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej