Bro Park 14 maj. Det var ledning från start till mål som gällde för Melissa Juneskans på Mecado i den 12:e upplagan av Lillis Cup. Det blev en lätt seger med två och en halv längd.

Svensk amatörryttarsport är verkligen inne i ett genera-tionsskifte. Gång på gång vinns amatörlöpningarna av tonåringar oftast med bakgrund i ponnygaloppen. För 15-åriga Melissa Juneskans var det andra segern på 19 ritter sedan debuten den 28 september. Hon har dessutom tre andra- och sju tredjeplatser så vid 12 av 19 tillfällen har  hon varit på trioplats. Imponerande!

Femårige segerhästen Mecado, som nu stod inne på form-talet 60 jämfört med 80 för två år sedan, har löpt allt bättre de senaste starterna och segern var därför inte helt oväntad. Mecado ägs och tränas av 87-årige Claes Björling som även såg sin Stockholms Stora-kandidat Marshgate Lane (P-A Gråberg) vinna.

Louise Pettersson på Wyclef hade svårt att följa med från start men fick sedan en fri resa invändigt och kämpade upp sig till en andraplats. Tredjeplacerade Daniel Wirenstål hade Magic Kitten placerad strax bakom ledaren hela loppet igenom.

 

Tre häcklöpningar på söndag

Göteborg Galopp 21 maj. Det rids tre häcklöpningar på söndag. I anrika HH Drottningens Pris med 65.000 kr i förstapris möts åter Calvados, Lindenthaler och Omoto Sando. Mycket glädjande har tio hästar startanmälts till Maiden-häcklöpningen. Totalt har 21 hinderhästar start-anmälts.  
 
 
 
 
 
 

Spanien. Sex ryttare från fyra nationer deltog i söndagens Longines World Fegentri Championship som reds i Madrid.

Elliot Öhgren satt på skimmeln Mythomane som pullade till front och som mest hade en ledning med ungefär fem längder. Men mot slutet av upploppet tröt orken och det blev en fjärdeplats.

Loppet vanns av hemmaryttaren Pablo Laborde och tvåa kom fransosen Thomas Guineheux. Efter tre löpningar är ställningen den att Pablo Laborde toppar rankinglistan med 46 poäng närmast följd av Thomas Guineheux med 28 poäng. Fjärderankade Elliot Öhgren har 11 poäng.

De manliga Fegentriryttarna möts närmast på Ströms-holm den 17 juni.

 

Mästerlig segerritt av Yasmine Nilsson 

Klampenborg 13 maj. Yasmine Nilsson tog en mycket imponerande ryttarseger i lördags när hon lotsade 13-årige Van Ruymbeke till seger.

Det gick fort från start så Yasmine Nilsson lät sin häst avvakta i kön. Hon avancerade så smått i svängen in mot den långa upploppsrakan men när Van Ruymbeke väl fick upp farten en bit in på upploppet stängdes den lucka som Yasmine Nilsson hade siktat in sig på. Hon tog sats på nytt och lyckades pressa in Van Ruymbeke i en annan lucka och hundratalet meter före mål var ekipaget i front. Van Ruymbeke tränas i Skåne av Sandra Larsen.

Loppet var även öppet för lärlingar med högst fem segrar men det var enbart amatörer som red. Tio hästar startade.

 

Två norska amatörryttare segrade

Övrevoll 11 maj.Kvällens amatörlöpning där fyra amatörer mötte två lärlingar vanns av nya lovande ryttaren Kaia Sofie Ingolsland somäven sitter med i styrelsen för NoARK. Hondebuterade i höstas och nu red hon sin andra löpning. Hennes segerhäst hette Final Episode. Tvåa var Emelie Finckenhagen på Queen´s Delight. I proffsloppet därefter vann Nora Hagelund Holm på Elusive Thought som besegrade Elione Chavez på favoriten Red Hearts med en kvarts längd.

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej