Bro Park 1 november
 
Spanjoren José Carlos Lopera vann amatörloppet för arabiska fullblod med Jaldi Karo. Det var hans första seger på tio ritter i Sverige och även den sista. 
I segerintervjun tillkännagav han nämligen att han satt upp som mål att ta en ryttarseger i Sverige innan han lade stövlarna på hyllan. José Carlos Lopera som tidigare varit jockey och proffstränare i Spanien har haft licens i Sverige sedan 2013. Han är numera banarbetare på Bro Park. 
Tvåa kom starkt spurtande Daniel Wirenstål på Eastway och trea från start ledande Sofia Presits på Maghazi.
 
 
(null)
 
 
(null)
 
 
Elliot Öhgren rider i Rom 
 
Italien. Direkt efter hinderlöpningen på Blommeröd åker Elliot Öhgren till Kastrup för att flyga till Rom. På söndag rider han en slätlöpning i Longines World Fegentri Championship
 
 
 
(null)
 
 
Jägersro. Årets amatörryttarchampionat på Jägersro Galopp verkade ett tag vara vikt åt Jessica Wadst men nu har Julia Presits gått i närkamp. Båda har vardera fem årssegrar och det återstår tre amatörlöpningar att rida.
 
 
 
(null)
 
 
 
(null)
 
Danmark. I måndags hade Racing Arena i Ålborg sin sista tävlingsdag för året med fyra löpningar. Tre av dem vanns av amatörryttare.
Bäst gick det för Lea Olsen som tog en dubbel i sadeln på Sir Danzbo och Naga Jolokia. Det allra sista loppet vanns av Amanda Harbjerg på Tribute.
Innan den danska galoppsäsongen är slut återstår det två tävlingsdagar med totalt fem löpningar på Jydsk Vaeddelöbsbane i Århus den 4 och 18 november. 
I kampen om det danska amatörryttarchampionatet har Lea Olsen tagit en betryggande och antagligen ointagbar ledning med nio årssegrar mot sex för Amanda Harbjerg. 
 
 
Hinderfinal på Blommeröd på lördag
Blommeröd 4 november. 
Åtta hästar har startanmälts till årets sista hinderlöpning, steeplechasen St Eriks Pris. 
Två tidigare vinnare av loppet startar, Lavirdan som vann år 2012 och Moss Cloud som vann för två år sedan.
Fyra av ryttarna har vunnit St Eriks Pris tidigare. Niklas Lovén har fyra segrar med i tur och ordning Invisible Armour 1996, Lights Out 2009, Amber Hill 2011 och Superman 2013. Daniel Wirenstål har två segrar med Dream Keeper 2010 och Jungleland 2016. Slutligen har Christopher Roberts vunnit med Lavirdan och Kim Stern med Apocal 2014.
Oavsett resultatet i lördagens löpning blir Christopher Roberts ryttarchampion och Dennis Persson tränarchampion på hinder.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej