Jägersro 15 november. Det blev heldansk seger i Börjes Champion ARK Cup avd. 14 genom Fleurie riden av Rikke Bay Torp, som är ordförande i Dansk Amatörrytter Club .

Rikke Bay Torp red direkt till front med Fleurie och ledde med tiotalet längder vid ingången till svängen närmast följd av stallkamraterna Corcuvelo ( Nathalie Johnsson ) och Sin Miedo ( Ida Carlsson ). I mål skilde det åtta längder till Corcuvelo och trea kom Jonna Larsson på Lomax. Ryttarseriens ledare Jessica Wadst var sist i mål på Djonny Dji.

Ryttarseriens Final rids på Bro Park den 3 december.    

 
 
 
 
 
 
 

Elliot Öhgren blev trea i Oman

Oman. Spanjoren Pablo Laborde vann fre dagens löpning i Longines World Fegentri Championship. Elliot Öhgren kom trea och ligger nu en poäng från en tredjeplats i rankingen. Det åter står nu två löpningar att rida i Qatar den 14 - 15 december.  

 

Svensk hindersport med framtidstro

Sett till antalet hästar som startat på hinder i Sverige i år kan det på goda grunder sägas att det finns en stark tilltro till en framtida svensk hind ersport.

Den senaste tioårsperioden har det i genomsnitt startat 61 hästar per år i svenska hinderlöpningar. Utfallet för i år är 55 hästar, alltså något under snittet och det näst lägsta för perioden. Det får ändå anses vara fullt godkänt med tanke på den situati on som den styvmoderligt behandlade hindersporten befinner sig i med avsaknad av hinderbanor på huvudstadsbanan Bro Park.  

 

 
 
 
 

Den tyska hindersäsongen är avslutad

Tyskland. Årets sista hinderlöpning reds i Krefeld den 5 november och vanns av Cevin Chan på Wutzelmann.   

 
Med ett årsfacit på fyra årssegrar hänger Cevin Chan, sjufaldig hinderryttarchampion i Tyskland, stövlarna på hyllan och börjar anställning som assisterande racing manager åt Gestüt Fährhof. För den svenska publiken är Cevin Chan mest känd för sina tre segrar i Grand National på Strömsholm med Alanca (2012 och 2013) och Kazzio (2016). 
Av totalt 25 utskrivna hinderlöpningar reds 20, men ett lopp avbröts pga en olycka. 
Suverän hinderryttarchampion blir Sonja Daroszewski som tagit sju segrar. Det är första gången en kvinnlig ryttare blir champion.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej