Bro Park 19 november. Söndagens amatörlöpning över 2350 m vanns av 16-åriga Alina Öhgren på Areyoutheway och besegrade närmast sin storebror Elliot Öhgren på Zoey The Princess.

Från start hade Areyoutheway långt, ja mycket långt, fram till ledarduon Zoey The Princess och Mirror Lad (Louise Pettersson) och låg fortfarande sist då hästarna svängde in på upploppet. Men innerspåret var fritt och Areyoutheway kunde svepa hela fältet och vinna med halvannan längd. Trea, slagen med samma marginal av tvåan, kom Battleoftrafalgar (Stephanie Demmler).

Det var första segern i sjunde ritten för Alina Öhgren som liksom storebror Elliot kommer från ponnygaloppen och båda har sedan börjat hos tränare Lars Bäck på Angarn.
 
 
 
 

Danmark. Den danska galoppsäsongen avslutades i lördags med tre löpningar på Jydsk Vaeddelöbsbane i Århus. Två av loppen vanns av två amatörryttare.

Lisa Lindbjerg målfotovann med Tribute och Lea Olsen tog en tvålängdersseger med Naga Jolokia.

Lea Olsen blev återigen nationell amatörryttarchampion och på andra plats kom förra årets champion Amanda Harbjerg

 

Gäst vid ARK:s höstmöte: Anna Fischer

 

Syskonpar inom galoppen

 

 

Alina och Elliot Öhgren är det senaste syskonparet som vunnit amatörlöpningar. På Jägersro tillhör systrarna Julia och Sofia Presits årets mest framgångsrika amatörryttare.

Ser vi några år tillbaka har både Sandra och Petra Brolin vunnit en hel del amatörlöpningar framför allt på Täby Galopp. Syskonparet Julian McLaren och Patrik Tillberg har också båda vunnit, liksom Kim Stern och Anna Klasson.

Vid mitten på 1980-talet red Peder Lovén, bror till modern tids bäste hinderryttare Niklas Lovén, några löpningar dock utan att vinna. Från ponnygaloppen kom bröderna Fredrik och Rickard Gustafson vilka båda sågs vinna löp.

Och så har vi tre ridande bröder Reuterskiöld av vilka i vart fall Fredrik och Johan gjort sig mer kända som tränare.  Lennart jr var däremot en mycket skicklig ryttare på både slätt och hinder på sin tid innan han började träna.

Uppräkningen, som inte gör anspråk på att vara heltäckande, avslutas med den segerrika syskontrion Kalindi, Lena och Peter Jarvén 

 

 
 

Övrevoll stänger sin säsong på torsdag

Övrevoll. På torsdag slår galoppbanan i Oslo igen grindarna för säsongen.

Dagens amatörlöpning kommer inte att ha någon betydelse för titeln som bäste amatörryttare. Den är vikt åt Kaia S Ingolfsland som är ensam om att ha fem årssegrar. Även om Willa Synöve M Schou skulle vinna med Kallavaduvill och komma upp i fem årssegrar så vinner Kaia S Ingolfsland på fler andraplatser.

Amatörlöpningen den 12 november vanns av Emma Körner på överraskningen Denico. Två svenska ryttare lade beslag på övriga trioplatser. Erika Edvardsson blev tvåa med Red Glory och Kim Stern trea på Nataniel. Tre svensktränade hästar kom först i amatörloppet den 16 november. Segerhästen Golden Gin Tric reds av Willa Synöve M Schou. Tvåa var Kaia S Ingolfsland på Glimt och trea kom Susanne Lyseng på Spinning Queen.

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej