Göteborg Galopp 1 oktober. Häcklöpningen Lindarängen Memorial, som flyttats från den inställda tävlingsdagen den 17 september, slutade med en något överraskande seger för Elliot Öhgren på hästen Herr Silvio.

Efter mindre än 500 m ryckte Herr Silvio till sig en stor ledning och ledde sedan hela vägen. Konkurrenterna kom allt närmare men Herr Silvio hade ändå en halv längd tillgodo på tvåan Torres (Niklas Lovén) då mål passerades. Det var första hindersegern för Elliot Öhgren redan i andra ritten. 

Stor del i framgången har Christopher Roberts som tagit sig an Elliot Öhgrens hinderträning på Angarn. Själv vann han det avslutande Maidenhäckloppet på Sverigedebutanten Harden.

 

 
 
 

Strömsholm 30 september. Det var på dagen exakt två år sedan Anna Pilroth senast vann en hinderlöpning när hon i lördags red Royal Rainford till seger i prestigefyllda steeplechasen Gyllene Hästen.

Anna Pilroth är därmed den andra kvinnliga ryttaren som vunnit Gyllene Hästen, en löpning som ridits allt-sedan 1890. Den första var Jennie Österberg som vann med Apocal 2010, loppet reds dock utan hinder det året.

Och inte nog med att Anna Pilroth vann med Royal Rainford. En halv timme senare tog hon en ny seger med Hightower i Sorrento Novis-steeplechase. Genom de två segrarna marscherade hon upp till en tredjeplats i hinder-ryttarnas topplista för i år.  

I Gyllene Hästen tog förra årets vinnare Moss Cloud (Niklas Lovén) ledningen från start i ett måttligt tempo och som så många gånger tidigare hoppade han snett till vänster. Ungefär ett varv kvar, vid det engelska språnget, utmanades ledaren av Royal Rainford som övertog led-ningen och försvann i väg till överlägsen seger.

Hightower ledde från start till mål i Sorrento Novis-steeplechase, även han inledningsvis i ett måttligt tempo. Tvåa blev Truckers Glory (Christopher Roberts).

 

Det handlar om Lovén och Roberts

Sett till den senaste tioårsperioden har det varit antingen Niklas Lovén eller Christopher Roberts som blivit nationell hinderryttarchampion.

Niklas Lovén har vunnit championtiteln sex gånger under den här perioden. Christopher Roberts har tagit tre championtitlar och så kommer han att bli champion i år 2017.

Det återstår två häcklöpningar att rida på Göteborg Galopp den 18 oktober och en steeplechase, St Eriks Pris, på Blommeröd den 4 november. Men championatet är redan klart.

Och för Niklas Lovén väntar en riktigt stor utmaning på söndag. Då ska han rida tjeckisktränade Delight My Fire i Velka Pardubice, en av världens absolut största hinderlöpningar vid sidan av Grand National på Aintree. På hemmafronten väntar Övrevoll Champion Hurdle också det på söndag. 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej