Jägersro 5 oktober. Det är ingen hejd på vinnandet! I går tog Jessica Wadst sin nionde ryttarseger för i år och det var femte gången hon vann ett lopp i ryttarserien Börjes Champion ARK Cup.

Utan att gå händelserna alltför mycket i förväg kan ändå på goda grunder antas att Jessica Wadst dels blir nationell ryttarchampion, dels får resestipendiet på 15.000 kr som slutlig vinnare av Börjes Champion ARK Cup 2017.

Från start sköt Yasmine Nilsson till spetsen med Sin Miedo och fick efter ett tag sällskap av Rikke Bay Torp på Glimt. Vid ingången till slutsvängen tog Jessica Wadst över ledningen med favoriten Clauses Sweetheart efter att Elliot Öhgren innehaft ledarpositionen på bortre lång med Itsakeeper.

På upploppet var Clauses Sweetheart helt ensam och vann i hand med åtta längder. Tvåa kom Nathalie Johnsson på Saucy Shadow som legat på trioplats större delen av loppet. Itsakeeper höll till tredjeplatsen.

Jessica Wadst drygade därmed ut sin ledning i ryttarserien Börjes Champion ARK Cup. Besked kommer inom kort hur det blir med den inställda löpningen den 17 september (avd. 11). 

 

Elliot Öhgren fyra i Paris
Frankrike. Hemmaryttaren Thomas Guineheux vann Fegentrilöpningen på Saint-Cloud i Paris i onsdags. Han drygade därmed ut sin ledning till 141 poäng mot 129 poäng för spanjoren Pablo Laborde. Elliot Öhgren kom på fjärde plats.
Det har nu hettat till rejält i kampen om tredjeplatsen. Elliot Öhgren har 59 poäng mot 60 poäng för tysken
Vinzenz Schiergen och 61 poäng för italienaren Andrea Besana. De rider nästa gång på Hoppegarten i Berlin den 14 oktober. 

 
 
 
 
 

I förra numret av nyhetsbrevet omnämndes Anna Pilroth som Strömsholms nya drottning efter hennes två hindersegrar den 30 september. Vem är då den gamla?
Med tolv segrar har
Josephine Kelly ett svårslaget rekord. Hon har tagit elva segrar på slätt, den första år 2002 med Gold Star i Silverstöveln och den senaste år 2015 med Too Frisky i Måns Alexanderson Memorial. Hon har dessutom vunnit en hinder- löpning, Svenskt Champion Hurdle år 2006 med polsktränade Lady St Moritz. 

 

 

 
 

Tredje årssegern för Linda Bro

Danmark. Det var galopp i provinsen i söndags med tre löpningar på Jydsk Vaeddelöbsbane i Århus. Linda Bro vann ett av loppen på egentränade Elusive Island.

Sonja Daroszewski vann igen
Tyskland. Det blev en överlägsen favoritseger för Sonja Daroszewski (25) på Interior Minister i söndagens steeplechase i Honzrath.
Det var hästens fjärde hinderseger för i år och ryttarens sjunde årsseger. Interior Minister, som var nedspelad till 15 på tian, tränas av Sonja Daroszewskis arbetsgivare
Christian von der Recke. 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej