Elliot Öhgren vinner på Luris Pegasus. Foto: övrevoll.no. 

 

Övrevoll 22 oktober. 19-årige Elliot Öhgren tog en sensationell seger i Novisehekk Finale med fältets minst spelade häst, 26-oddsaren Luris Pegasus.

Elliot Öhgren tog ledningen ganska omgående med Luris Pegasus och sedan var det inte någon som kunde komma ifatt. Segermarginalen till tvåan Justin Case (Kevin Parkin) blev hela 18 längder. Förra årets vinnare av loppet, storfavoriten Varennes (Henrik Engblom) löpte under förväntan och blev trea.

I sina bästa stunder har Luris Pegasus till och från visat stort kunnande på släta banan bl.a. genom seger i Tröstlöpningen till Breeders´ Trophy 2015 och han vann även en häcklöpning på Göteborg Galopp förra året.  

För Elliot Öhgren var det hans blott fjärde hinderritt och sedan red han Velldone till en tredjeplats i Novishäcklöpningen samt var sist på Herr Silvio i Ormus Memorial. Segern var hans femte för året och tionde totalt.

 

Fjärde årssegern för Kaia S Ingolfsland    

Övrevoll 22 oktober. Söndagens amatörlöpning blev en lätt uppgift för Kaia S Ingolfsland på favoriten Eddie Riff.

Ida Tandberg satte upp ett hårt utgångstempo med Forever Fong men stumnade på upploppet och blev fyra. Den blivande vinnaren Eddie Riff var sist i väg och avancerade sedan stadigt invändigt, var uppe som tvåa vid upploppets början och för-svann sedan iväg till seger med sju längder. Elliot Öhgren blev tvåa med Spinning Queen som tog sin första prisplacering.

 

Dubbel för Vovcenko och Chan i Bremen

Tyskland. Söndagens två steeplechaselöpningar i Bremen vanns båda av konstellationen Pavel Vovcenko (tränare) och Cevin Chan (ryttare) med två hästar som båda har startat på Strömsholm, Falconettei som vann Champion Hurdle förra året och Rosenkönig som var trea i årets Champion Hurdle. 

 
 
 
 

Övrevoll 22 oktober. Det lyckades inte för Henrik Engblom att vinna Novisehekk Finale för tredje året i rad. Men han vann dagens två andra häcklöpningar vilka var överflyttade från en inställd tävlingsdag på Göteborg Galopp och blev norsk championryttare på hinder för sjätte gången.

Med Mr Metallica vann han Ormus Memorial överlägset med 13 längder närmast före Colourist (Danny Patil).

Sedan tog han en otroligt överlägsen seger med favoriten Jumeirah i Novishäcklöpningen, årets sista hinderlöpning i Norge. I måldomarrapporten står det vunnet med 53 längder, vilket är ungefär 185 m. Tvåa efter stark upphämtning blev Harden (Christopher Roberts). Dansktränade Jumeirah blir spännande att följa i nästa års Champion Hurdlelöpningar på Strömsholm och Övrevoll.

Titeln som bäste hindertränare på Övrevoll gick återigen till Are Hyldmo, det var för tionde gången!

 

Gäst vid ARK:s höstmöte: Anna Fischer


Anna Fischer 
”50 år i sporten”
Foto: Stefan Olsson
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej