Jägersro 30 augusti. För fjärde gången i år red Julia Presits egentränade Razello till seger och det skedde i Börjes Champion ARK Cup avd. 10.

Vilket förvandlingsnummer. När Julia Presits köpte Razello från Danmark i vintras hade han tagit två segrar på 49 starter och hade ett formtal på 54. I år har Razello vunnit ytterligare fyra gånger på åtta starter och höjt formtalet till 69. För Julia Presits var det årets sjätte ryttarseger och åttonde totalt.

En annan ryttare som lyckas bra i år är Kim Stern som ledde från start med IKC Wildcat och höll till en tredjeplats. Razello bidade som vanligt sin tid bland de sista innan han fick fart på påkarna vid upploppets början och gled ifrån till seger med 2½ längd. Sabine Langvad kom tvåa på Mrs Lilly Allen. 

 

Ingen ritt för Elliot Öhgren

Belgien. Det blev ingen ritt för Elliot Öhgren i måndagens Fegentrilöpning i Ostende. Hans häst skadade sig strax innan det var dags för uppsittning.

- Väldigt surt, kommenterade Elliot Öhgren. En helt onödig resa till Belgien och jag som så gärna ville rida för att kunna plocka poäng och ha chansen att avancera till tredjeplatsen.

Startfältet innehöll två icke-nominerade ryttare men det gjordes inte något allvarligt försök att få till stånd ett ryttarbyte enligt en lätt frustrerad Elliot Öhgren.

Utan att känna till de närmare omständigheterna kan det bara sägas att Fegentri eller den nationella klubben inte kan göra så mycket när en sådan här situation inträffar utan det är en sak för banans tävlingsorganisation. Det är inte alls säkert att det hade blivit ett ryttarbyte om motsvarande hade inträffat i Sverige.

 

 

Norge. Amatörryttarchampionatet i Norge vinns av den ryttare som är segerrikast i amatörlöpningar. Resultat i proffslöpningar räknas inte. Det innebär att det är Willa Synnöve M Schou som leder kampen om årets championat eftersom Nora Hagelund Holm har tagit båda sina segrar i proffslopp. Fem ryttare har tagit vardera två segrar, två av dem har svensk licens - Julia Presits och Kim Stern.

Så här ser den inofficiella topplistan ut:

 
 
 

Bro Park 5 september. Det blir 12 deltagare i årets SM för Amatörryttare. Tre av ryttarna har vunnit SM förut.

Tina Henriksson vann 2009 med Danish Welcome och 2011 med Ominsky, Daniel Wirenstål vann 2012 med Linus och förra året med Mykita och slutligen vann Elliot Öhgren år 2015 med Mocacha. Segerhästen år 2016 Mykita startar på nytt, nu med Emma Nordin i sadeln.

SM-loppets drottning är Cecilia Gråberg (tidigare Cervin) som har vunnit loppet inte mindre än fem gånger med hästarna Rischioso, Mr Domingo, Munketh och Roc De France (två ggr).

 

Historisk Point-to-Point i Frankrike

Frankrike. I lördags reds den första Point-to-Pointlöpningen i Frankrike någonsin. Loppet var över 4500 m och reds huvud-sakligen på en dirttrackbana där det placerats ut mobila hinder av olika typer. Bansträckningen innehöll också en kortare gräs-slinga med hinder och vattenpassage. Historisk vinnare av loppet blev britten Freddie Tett på hästen Sarika. 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej