Turkiet. Hästar tränade i Storbritannien, Frankrike och Tyskland lade beslag på stor del av de generöst tilltagna prispengarna i Grupp-löpningarna som reds på Longines International Racing Festival på Veliefendi Hipodromu i Istanbul den 2-3 september.

Meetingets högst doterade löpning Longines International Topkapi Trophy-Gr 1 med 270.000 euro (ung 2,5 milj SEK) till vinnaren vanns av tysktränade Wonnemond (e. Tysklands ledande avelshingst Areion). Vinnaren reds av Daniele Porcu. Tvåa var Godolfinhästen Dream Castle med Gerald Mosse i sadeln. Mosse bokförde sig dock för två segrar ombord på Godolfinhästarna Secret Runner i International Bosphorus Cup-Gr 2 och Arabian Hope i International Istanbul Trophy-Gr 3. 

 

Och mitt i allt detta reds det två Fegentrilöpningar med sju inbjudna ryttarinnor. Tyvärr räckte inte hästarna till så Elin Rödjare var en av två ryttare som bara fick en ritt, på hästen Konigin i söndagens löpning. Efter att ha legat strax utvändigt om ledaren från start tog Konigins krafter slut på upploppet och passerade mål som sexa.

 

Ny lågviktare för Elliot Öhgren

Spanien. Fem ryttare från fyra nationer har startanmälts till lördagens Fegentrilöpning i San Sebastian. Elliot Öhgren rider treåringen Sufrah, som går med lägst vikt. Han ligger för närvarande på en fjärdeplats i rankingen. 

 

Kallavaduvill en vinnare på Övrevoll 

Övrevoll 7 september. Kvällens amatörlöpning vanns i överlägsen stil med åtta längder av Susanne Lysang på favoriten Kallavaduvill. Det var hennes första ryttarseger för i år ochhennes andra totalt. 
 

Nya framgångar för Nora Hagelund Holm 

Det gick mycket bra för norskan Nora Hagelund Holm
i de två Fegentrilöpningarna som reds i samband med
Longines International Racing Festival på Veliefendi Hipodromu i Istanbul.
Hon vann lördagens löpning med hästen Win Star Win som precis höll undan
för belgiskan
Sara Vermeersch på starkt spurtande Indianapolis.

I söndagens löpning kom hon trea.
Det loppet vanns av Sara Vermeersch på Autumn Pearl.
Nora Hagelund Holms värsta motståndare i kampen om andraplatsen
i mästerskapet
Bethany Baumgardner från USA red inte i Istanbul.

Norge har haft en kvinnlig Fegentrichampion genom Trine Langvad
år 1999. År 2007 kom hennes dotter Sofie Langvad tvåa
och år 2014 var
Silja Stören trea. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvinnlig hinderryttarchampion i Tyskland 

 

Sonja Daroszewski har tagit sex årssegrar i Tyskland och blir landets första kvinnliga hinderryttarchampion. Här på Interior Minister som hon har ridit till seger i två häcklöpningar och nu senast i söndags en Seejagdrennen i Quakenbrück. Två steeplechaselöpningar återstår att rida.
Foto: Stephanie Ihlenburg. 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej