Tre amatörlöpningar har ställts in

I och med de inställda tävlingsdagarna på Bro Park den 25 och 28 mars samt den 8 april har inte mindre än tre amatörlöpningar fallit bort. 

I morgon torsdag är det startanmälan till amatörlöpningen på Jägersro den 11 april. Endast två hästar har anmälts! 

ARK hade inför årets propositionsarbete i Tävlingskommittén (TK) föreslagit att lägsta klassen i amatörlöpningar skulle höjas från aktuellt formtal +12 till +8 eftersom det finns färre hästar i träning och detta gäller i hög grad hästar med väldigt lågt formtal. Men TK ansåg att det var för tidigt att ändra klassindelningen.    

När säsongen väl har kommit igång ska kontakt tas med Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen om det visar sig att antalet amatörlöpningar inte ligger i nivå med förra årets. Han har nämligen redan gett ett halvt löfte om att i så fall skriva ut ytterligare någon amatörlöpning.   

Årets första amatörlöpning på Bro Park blir nu förhoppningsvis den 15 april då Börjes Champion ARK Cup avd. 1 ska ridas. Fullständiga bestämmelser för ryttarserien finns att läsa HÄR.

 

En men inte två amatörlöpningar

I propositionshäftet för 2018 finns det två amatörlöpningar utskrivna på Jägersro den 8 juli, lopp nr 5 och 6. Nu har Svensk Galopp korrigerat så att det endast är lopp 6 (1200 m) som ska vara en amatörlöpning.

 

Jessica Vadst rider i Oman på lördag

Äntligen ska Jessica Vadst göra sin debut som svensk Fegentriryttare. Det sker i Oman nu på lördag. Hon har sedan fått en inbjudan till Köln söndagen den 15 april. Efter två löpningar - i Qatar och Pisa - leder Naomi Heller från Schweiz med 22 poäng. 

 

Och de nominerade är  …..

Två svenskor är nominerade till fredagens HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Darley Awards på Dolby Theatre i Hollywood. 

 

Josephine Chini har återigen nominerats i klassen bästa TV-presenter. Hon vann ifjol. Hennes konkurrenter är Victoria Shaw från Australien och Amanda Roxborough från USA. Victoria Shaw är även nominerad i klassen bästa journalist.

 
 

Svensk Galopps fotograf på Bro Park Elina Björklund är en av de tre nominerade i klassen bästa fotograf. Hon har också varit nominerad tidigare. De två andra är Hedwig Irmingard Bourenane Allmuth från Algeriet och Megan Rose från Storbritannien.

Norskan Ina Veronika Toverud är nominerad i klassen bästa lärling tillsammans med förra Fegentriryttarinnan Alexandra Biharifrån Ungern och Nadegda Nekrasova från Ryssland. 

 

Liknande inlägg

1 kommentarer

Stjerndorff

15 Apr 2018 17:41

Har jag fel men var inte även Maria Hagman nominerad till Darley Awards!!!!!

Kommentera

Publiceras ej