Äntligen, på söndag rids ett amatörlopp!

Bro Park 15 april. Det var alldeles för länge sedan som det reds en amatörlöpning. Men på söndag rids årets första amatörlöpning, Börjes Champion ARK Cup avd. 1.  

Som vanligt gäller att ryttare måste ha betalat årets medlemsavgift i ARK för att kunna få poäng i ryttarserien och därmed vara med i kampen om ett resestipendium. 

En tidigare vinnare av ryttarserien deltar, Tina Henriksson,som av programbladets tippare Ulf Zeider helt plötsligt blir omnämnd som ”danska”, västsvenska som hon egentligen är. 

Fullständiga bestämmelser för ryttarserien finns här

Fem i amatörernas premiär på Jägersro

Årets första amatörlöpning på Jägersro, Öresundhandicap den 11 april, ställdes in på grund av för få startanmälda hästar. Det såg inte mycket bättre ut då det startanmäldes endast tre hästar till Wendes Artilleriregementes Cup avd. 1 den 18 april. Men loppet öppnades och efter för-längd startanmälningstid blev det till slut fem hästar. 

Som tidigare meddelats får segrande ryttaren i loppet på onsdag en litografi med galoppmotiv av Bengt Böckman (se ARK GaloppNytt nr 14).

Wendes Artilleriregementes Cup omfattar som vanligt fem löpningar. De senaste fem årens vinnare är:

2013   Yasmine Nilsson
2014   Yasmine Nilsson
2015   Josefin Landgren
2016   Yasmine Nilsson
2017   Jessica Vadst 

 

Övertydliga propositioner

 

Svensk Galopp snålar in

I veckan har Svensk Galopp skickat ut Hästägarkorten för 2018. Det ger fritt inträde till samtliga galopp-banor i Skandinavien. Men till skillnad från tidigare år då hästägarkortet har gällt för två personer har detta ändrats till att bara omfatta en person. Detta står litet i motsats till Svensk Galopps påbörjade arbete med ”Ökad fokus på hästägandet” i avsikt att utveckla hästägandet. 

 

 
 
 
 
      
 
 
 

Inga Hollywood-priser till Sverige

Svenskorna som hade nominerats till förra fredagens HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Darley Awards på Dolby Theatre i Hollywood gick tomhänta därifrån. 

Priset till bästa lärling gick inte oväntat till förra Fegentriryttarinnan Alexandra Biharifrån Ungern. Till bästa amatörryttarinna utsågs Alice Bertiaux, som vann finalloppet i HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies Championship 2017 och nu för tredje gången är Belgiens representant i Longines World Fegentri Championship. Bästa jockey blev Natalia Hendzelfrån Poland.

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej